2015 egyik legjobb kalandjátékának megválasztott horrorja most teljesen ingyen beszerezhető a CD Projekt boltjában.

Ha kellően gyors vagy, akkor teljesen ingyen a tiéd lehet egy kifejezetten menő és nem mellesleg díjnyertes (Aggie-díj – legjobb kalandjáték), de eléggé ijesztő sci-fi horrorjáték. A GoG ugyanis mától kezdődően minden felhasználójának ajándékul kínálja a Stasist, ami az izometrikus nézetet és a klasszikus kalandjátékos megoldásokat ötvözi a Dead Space-szel.

A Stasis egy egészen érdekes utazás, ugyanis a játék úgy képes a frászt hozni a játékosra, hogy a történéseket viszonylag messziről fentről, nem pedig testközelből szemléljük. Ezt a nagyszerű grafikával, illetve a sokszor hidegrázós hanghatásokkal éri el, a játék maga ugyanis hiába idegőrlő, a point & click kalandjátékos működéséből adódóan viszonylag lassú.

Az atmoszférateremtés tehát a legerősebb része a Stasisnak, amit a legnagyobb horror alkotásokból vett kölcsön. A már említett Dead Space nyilvánvalóan visszaköszön benne, hiszen egy elhagyatott űrállomáson kell túlélnünk teljesen egyedül véráztatta falakkal körülvéve, de néhol a SOMA-t is felfedezhetjük, ahogy az Alien és az Űrodüsszeia filmekre is könnyen asszociálhatunk.

A Stasis egy kifejezetten remekül sikerült izometrikus horror kalandjáték, remek feladványokkal, borzongató atmoszférával, ami a műfaj szerelmeseinek szinte kötelező darab. Persze az újoncok is bátran tegyenek vele egy próbát, sőt, a Stasis egy kiváló ízelítője lehet a műfajának.

A játékot a GoG-oldalán lehet ingyenesen bezsákolni, viszont érdemes nem elnapolni, ugyanis az akció augusztus 25-én körülbelül 15:00-kor véget ér. 

Na és az IndieGala ingyenes horrorjáról hallottál már?

Akciófigyelő | A gatyádat is tele rakod ettől az ingyenes horrorjátéktól

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×