A Netflix, a YouTube, a Hulu és az Amazon a legnagyobb piacon már képes volt felborítani a tévé és a streaming nézettségi arányát.

Igen, tudjuk jól, hogy a magyar fiatalok többsége úgy gondolja: az emberek már nem igazán néznek tévét. Sokkal több időt töltünk a Youtube-on, a TikTokon, vagy nézünk Netflixet, HBO Maxot vagy épp a Disney+-t. Pedig a valóság az, hogy a világ sok részén még mindig a „hagyományos” tévéadás dominál. Leginkább vidéken, de szinte mindenhol, a tévéelőfizetés még mindig hódít. Ez már csak azért is igaz, mert a Netflix vezérigazgatója is csak jósolja, hogy egyszer a streaming átveszi a tévéadásoktól a vezető szerepet.

Az Egyesült Államokban most megtörtént a történelmi pillanat: a streaminget többen nézték, mint a tévét.

Miközben egyre inkább csökken a hagyományos televíziók tartalma és a sportesemények közvetítése, a steaming átvehette a vezetést júliusban. A streaming nézettsége egy bizonyos hónapban korábban is meghaladta a közvetítések nézettségét, de most először lépte túl a kábeltévé nézettséget is.

A közönség átlagosan 190,9 milliárd percnyi streamelt tartalmat nézett meg hetente, ami könnyedén meghaladta azt a 169,9 milliárd percet, amelyet az emberek a járvány alatt néztek, 2020 áprilisában. A Nielsen mérése szerint 2022 júliusának öt hete az eddigi legnagyobb időszak a streaming történtében. Ez rávilágít arra, hogy az amerikaiak több streaming tartalmat fogyasztanak, mint valaha.

Amint látható, a streaming az Egyesült Államokban most 34.8 százalékot ért el az elosztásban, a kábeltévé pedig 34,4-et. Júliusban a Prime Video, a Hulu, a Netflix és a YouTube ismét új rekordokat értek el. A Netflix 8%-os részesedést szerzett, amit a Stranger Things közel 18 milliárd perces nézése, valamint a Virgin River és az Umbrella Academy csaknem 11 milliárd perces együttes megtekintése egészített ki. A szürke ember és a The Sea Beast filmek több mint 5 milliárd perccel járultak hozzá.

Korábban a Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings azt mondta: „a Netflix jó helyzetben van, mert a hagyományos TV 5-10 éven belül halott lesz”.

Szerinted teljesen átalakul a világ a streaming-szolgáltatások miatt?

Ezt láttad már?

Durván megszívhatod ezzel a routerrel: súlyos biztonsági résre derült fény!

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×