A nagysikerű battle royale játék, a Warzone már több éve fut, de ismered az eredeti történetet, hogy mi köti a Modern Warfare-t a Warzone-hoz?

Természetesen a Call of Duty Warzone 2020-as indulása óta hatalmas változáson ment keresztül a játék, már csak azért is, mert közben több CoD játék is megjelent, ami szépen tematikát is váltott a battle royale játékmódban. Ahogy szépen jelennek meg az új játékok, úgy a Warzone története is alakul, legyen szó a Black Ops Cold Warról vagy éppen a Vanguardról, melyek nem csak a pályák és fegyverek, de a történet alakulását is befolyásolták. Volt itt az évek alatt számos történeti event is. Most, hogy hamarosan megjelenik a Modern Warfare II, érdemes megnézni, hogy miből is indult ki a történet.

Emlékszel mi volt a Warzone eredeti sztorija?

Modern Warfare és Warzone

Természetesen a Call of Duty Warzone a 2019-es Modern Warfare történetéből táplálkozik, hiszen nem sokkal a játék megjelenése után kaptuk meg az ingyenes módot. A MW kampányának kezdetén Alex feláldozza magát, miközben Captain Price életben marad. Nem sokkal később létrehozza a Task Force 141 nevű terrorista-ellenes csoportot. Azok, akik játszották a Spec Ops küldetéseket tudják, hogy a történet azután játszódik, hogy az Al-Qatala csoport megszállja Verdansk városát.

Verdansk egy volt szovjet köztársasági város volt a hidegháborúban. A hidegháború befejeztével azonban a felek összefogtak, Verdansk pedig a feszültség enyhítésére szolgált. A Spec Ops-ban a játékosok célja pedig az volt, hogy elkapják az Al-Qatala tagjait.

Itt jön be a képbe a Warzone

Az Al-Qatala már nincs ott Verdanskban, mégis számos különböző csoportokból magmaradt katona ténykedik a városban. A hidegháború feszültségei után a Warzone minden operátorán egyre nehezebb a nyomás, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Itt indul be a harc a túlélésért és a kimenekítésért.

Az Infinity Ward narratív vezetője, Taylor Kurosaki szerint a cél az volt, hogy a játékosok ne azt érezzék, hogy több játék van egy dobozban, hanem hogy ez egy hatalmas világ, összefüggő, átfogó történettel.

„Ha megnézed az első évad bevezető filmjét, az elmeséli a történetet. Aztán megnézed a második évad bevezető filmjét, azt, ahol Ghost feltűnt. Ez egy kicsit többet mond a történetről. Így haladunk szépen előre a történetben” – tette hozzá.

 

A Warzone története persze azóta számtalan módon alakult, volt itt zombitámadás, atomtámadás, bejött a képbe Caldera. Most pedig, hogy hamarosan megjelenik a Modern Warfare II, a történet is visszatér az eredeti sztoriszálhoz. De hogyan?

Modern Warfare II kampány

Amikor utoljára láttuk Price-t a 2019-es Modern Warfare végén, a Task Force 141 nevű csoportot állította össze, hogy elintézze Zakhaev juniort. A Modern Warfare 2 három évvel az események után veszi fel a fonalat, amikor a Task Force 141 már teljesen megalakult világszerte működik.

A Modern Warfare 2 sztorija azután indul be, hogy egy amerikai támadás megöl egy külföldi tábornokot. Ezért a megtámadott nemzet bosszút szeretne állni, így a Task Force 141 összeáll a mexikói különleges erőkkel, hogy megállítsák a fenyegetést.

A Task Force 141 ellenben nem egy erősen összeszokott egység, például Ghost gyakran egyszemélyes hadseregként dolgozik, nem együtt a többiekkel. Miután kiderül, hogy az Al-Qatala terrorista csoport a „Las Alamas” mexikói drogkartellel dolgozik, Ghost rájön, hogy egyedül nem tud mindent megoldani, így Alejandro Vargas ezredeshez fordul segítségért, vagyis a mexikói különleges erőkhöz. A kampány során a Task Force 141 beutazza a világot, ellátogatva a Közel-Keletre, Európába, Mexikóba és az Egyesült Államokba. A Task Force 141 tagjai azonban emberek, nem szuperhősök, így nem feltétlen hoznak mindig jó döntést.

Szinte biztos, hogy ez a történetszál kapcsolódik majd a Warzone 2 történetéhez is, amit valószínűleg tükrözni fog majd az új pálya is, mely a Modern Warfare 2 pályáinak részeit (POI) veszi át.

A Modern Warfare 3 október 28-án érkezik, a Warzone 2 pedig valamivel később, de még idén várható.

Ezt láttad már?

Dobj el mindent, ez a Warzone fegyver kihagyhatatlan az utolsó héten

 

https://leet.hu/california-access/

×