Menőbbnek nyilván menőbb a sugárhajtású, mint egy elektromos bicó, de nem feltétlenül hatékonyabb.

Manapság már elég sokfajta bicaj közül lehet válogatni, a lustábbak például simán benevezhetnek egy elektromosra, ami aztán mint egy motor száguldja körbe a bicikliutat. Sugárhajtású kétkerekűvel viszont még nem nagyon találkoztunk, eddig legalábbis.

Eddig, mivel egy Youtube-videós bütykölőzseni, Integza egy teljesen átlagos biciklit vértezett fel sugárhajtóműves meghajtórendszerrel. A videós a butángázt és egy levélfúvót ötvözte a kreálmányához, a kettő keverékéből jött létre a sugárhajtómű.

Mindehhez először is egy közepesen nagyobbacska falapot szerelt a bicó hátsó, csomagtartós részéhez, ami a levélfúvót és a sugárhajtóművet tartotta. Ezután más egyéb alkatrészelet is rápakolt, mint például egy fém füstcsövet, ami kvázi a sugárhajtómű fő burkolatát adta.

Ezután kifejlesztett egy módszert, amellyel a butángázt cseppfolyósítani, tárolni és a sugárhajtóműhöz juttatni tudja. A sugárhajtómű fő részegységét teljesen összeszerelte, Integza ezután az összes alkatrészt a helyére illesztette „nagyapja kerékpárjának” hátuljára. Miután mindezzel megvolt, és egy sor próbálkozás és hiba után a sugárhajtású kerékpárja készen állt a tesztvezetésre, amiből nyilván videó is készült.

Na és a saját internetszolgáltatást indító férfiról hallottál már?

Elege lett a férfinak, hogy sz@r a net, ezért csinált egy saját internetszolgáltatást

 

https://leet.hu/california-access/

×