Ráadásul mindezt vizualizálva teszi meg, nem csak szöveges formátumban.

A hibás RAM modulok rengeteg felhasználó életét megkeseríthetik. A felmerülő hibajelenségek száma és jellege miatt nem mindig egyértelmű az azonosításuk, a tesztelés pedig hosszú órákig is tarthat. Több stick esetében ráadásul az is kérdéses, hogy pontosan melyik is romlott el, mely szintén értékes időt rabolhat el az ember idejéből

Több memóriatesztelő alkalmazás is létezik, ám az ajánlott programok élén egyértelműen a MemTest86 áll. Az utóbbi években sokan kritizálták azonban, hogy eljárt felette az idő, mely mögött volt némi igazság, de a feladatát továbbra is kiválóan ellátta.

A program fejlesztője bejelentette, hogy új éra köszönt be a memóriák tesztelésébe!

 

A fenti képen ráadásul már a legújabb generációs, DDR5 modulokat láthatjuk. Immár vizuális visszajelzéseket is kapunk a hibákról, DDR5 esetében pedig nem csak stickre, hanem a hibás chipre is fény derülhet. Ez felhasználói szempontból lényegtelen, hiszen a modult mindenképp cserélni kell, ám statisztikákban jól jöhet majd. Remélhetőleg DDR4 esetében is számíthatunk hasonló újdonságokra, ám azt sem szabad elfelejtenünk, hogy pár éven belül már a DDR5 memóriák lesznek többségben a gépekben.

Az AMD is kizárólag az új generációra épít majd, így igazán hasznos lehet a MemTest86 fejlesztése. A memória, CPU és GPU tesztelő programok mindig jól jönnek a PC tulajdonosok tarsolyában, hiszen pillanatok alatt azonosíthatják a makacs hibajelenségek mögött álló okot. A MemTest86 frissítés megjelenésének időpontja ismeretlen, várhatóan ősszel érkezhet majd meg a végleges változat.

Elképesztő! – Ez nem a valóság, hanem egy Unreal Engine 5-ben készült animáció

×