A játékközösség kiáll a gamer mellett, aki saját gaming PC-jét adta el, hogy segítsen édesanyja betegségének kezelésében.

A játékközösség időről időre bebizonyítja, milyen támogató lehet, amikor arról van szó, hogy valaki bajban van. Tavaly egy gamer a GameStop-részvényekből szerzett nyereségét egy gyermekkórháznak adományozta. Áprilisban a Twitch nézői 60 ezer dollárt gyűjtöttek egy streamernek, miután kiderült, hogy rákos.

A Reddit közössége most egy másik gamert biztosított támogatásáról, akinek édesanyja lett rákos beteg.

Carrie_kobayashi24 néven egy gamer nemrég megosztotta a Redditen, hogy úgy döntött, hogy eladja számítógépét, hogy segítsenek finanszírozni édesanyja rákkezelésének költségeit.

„Eladtam a gépemet, hogy anyukám rákkezelését segítsem. Viszlát PC egy időre” – írta.

Sold my PC for mom’s cancer treatment. Goodbye PC master race for a while! from pcmasterrace

 

Nem sokkal a bejegyzés megjelenése után rengeteg felhasználó jelent meg, aki együttérzésről biztosította a játékost. Sokan szurkolnak, hogy minden rendben legyen az édesanyjával, és hogy előbb utóbb új számítógépük is legyen.

„Ne aggódj. Anyukád minden GPU-nál fontosabb”– írta valaki kommentben.

„Nagyszerű ember vagy, hogy a családodat előbbre helyezed, mint a játékszenvedélyt. Sok sikert anyukádnak és neked is” – írta egy másik felhasználó.

Az eset kiváló példája annak, hogy a gamerek közössége együttérző tud lenni, illetve hogy a gamerek igenis tudnak felelősségteljesen gondolkodni. Miközben a világsajtó még mindig azt mondja, hogy a játékosok függők és erőszakosak, mi ilyen esetekről számolhatunk be. Ezúton is sok sikert kívánunk az édesanya gyógyuláshoz!

Ezt láttad már?

Fejleszteni akarta a számítógépét, pillanatok alatt robbant a PC – Ez volt az oka

 

×