Bármi bármit mondjon, a GTA V legkirályabb kocsija az Imponte Phoenix ~ Pontiac Firebird, de úgy is mondhatnám, hogy KITT.

Legyen szó bármelyik Grand Theft Auto epizódról, egy dologban az összes osztozik, mégpedig a járművek, és legfőképp az autókban.

A GTA-sorozat nemcsak a címében, hanem idestova már 25 éve változatlanul a játékmenetében is kiemelt helyen kezeli az autókat. A GTA legelső részében azonban még csak néhány pixelből álló, alig felismerhető jellegtelen verdákból rángathattuk ki a szerencsétleneket, és ugyan a helyzet valamelyest javult a GTA:London és a második részekkel, a matchboxozást ténylegesen csak a GTA 3-ban hagyhattuk abba.

A GTA 3 mint első teljesen 3D-s környezetben játszódó, a felülnézetet TPS-re váltó etap vonult be a játéktörténelembe, amiben végre jól kivehető, valódi autókról mintázott négykerekűekbe pattanhattunk be. Tátottuk is a szánkat rendesen a választékon, amit nem sokkal később a Vice City még tovább tudott fokozni, a San Andreastól pedig egyenesen eldobtuk az agyunkat.

A GTA IV viszont egy teljesen új szint volt. Teljesen megújult motor, inden korábbinál valósághűbb grafika, amihez nyilván alapjaiban átalakult vezetés is dukált. Ez utóbbit pedig már csak azért sem volt egyszerű kitanulni, mert szinte minden jármű egyedi irányítást követelt – autóból pedig egyáltalán nem volt hiány.

Aztán 2013-ban jött a GTA V, ami teljesen átírt mindent, amit a sorozatról tudhattunk. Minden eddiginél nagyobb lett a játéktér, amit felfoghatatlanul sok járművel fedezhettünk fel. Az autók ebben a gigantikus világban még fontosabb szerepet kaptak, ergo a legtöbben azonnal nekiláttunk megkeresni a kedvencünket.

Van, aki a sportos verdákat, van, aki a hétköznapibb autókat kedveli, de bőven vagyunk olyanok is, akik leginkább a GTA V veteránjaitól indulnak be. Bárhogyan is, a legtöbbjüket valós autókról mintázták, melyeket tényleg vezethetjük is – ha van rá elég pénzünk természetesen, hiszen az életben nem biztos, hogy jó ötlet lenne kirángatni valakit a pirosnál a sajátjából.

Most pedig jól összeszedtük az alap GTA V 50 benzinszörnyetegét, amit igazi autókról mintáztak:

Most, hogy tudod melyik melyik, írd meg nekünk kommentben a kedvenced!

via – Diseno Art

Ha pedig így szóba jöttek az autók:

10 autó, ami a legtöbbször szerepelt videojátékokban – Kedvenc?

https://leet.hu/jbl-bt/

×