A fejlesztők kedd délután ismertették a főbb játékszabályokat.

Ahogy arra számítani lehetett, a Warzone fejlesztői kedden már elkezdték csepegtetni az információkat a Season 4 Reloaded frissítésről. A Rebirth of the Dead LTM került ezúttal a középpontba, melynek létezéséről már tudhattunk, ám a pontos játékszabályok és apróságok ismertetésével még tartoztak a fejlesztők. A szerda este egyértelműen az egyelőre még nem ismert nerfek és buffok elemzésével telik majd, így talán nem is baj, hogy ezzel kezdte az Activision.

A Warzone-ban nem egyedi a „Zombie/undead royale” környezet, a múltban többször is találkozhattunk hasonló játékmódokkal. A fejlesztők folyamatosan tanultak a hibáikból és a közösség visszajelzéseiből, így talán az eddigi legélvezetesebb LTM-et köszönthetjük majd a Rebirth of the Dead képében.

Nézzük is, hogy mire számíthatunk szerda estétől!

Az alapvető játékszabályok

A Rebirth of The Dead egy átalakított Mini Royale, azaz összesen 40 játékos esik majd egymásnak a meccseken. A formátum ezúttal is Quad lesz, így összesen 10 csapat mérheti össze tudását. A megölt játékosok zombiként térhetnek vissza, hogy ne fulladjon teljes unalomba a mérkőzés és AI botokat se kelljen bevetnie a fejlesztőknek. Az élőhalott játékosoknak több eszköz is a rendelkezésére áll majd, hogy izgalmas összecsapásoknak lehessünk szemtanúi:

  • Charged Jump: Gyorsabban rotálhatunk a szigeten, ráadásul olyan útvonalon is, melyet alapból nem tudnánk megtenni. Ahogy a neve is mutatja, minél tovább tartjuk lenyomva az ugrás gombját, annál magasabbra és messzebbre juthat majd karakterünk.
  • EMP Blast: A név itt is elég árulkodó. Az EMP Blast elpusztítja ellenfeleink elektromos tárgyait, beleértve a Proximity Mine-okat vagy épp a járműveket és digitális távcsöveket. A közelben lévő játékosok HUD-ja sem lesz biztonságban.
  • Gas Granade: A fenti repertoárt egy igazán alattomos gránát egészíti ki, mellyel sebezhetjük és terelgethetjük ellenfeleinket. A fejlesztők szerint az EMP Blasttel kombinálva igazán ütős kombináció.

Néhány változtatás

Csakúgy, mint a korábbi módokban, ezúttal is Zombies Syringe tárgyakat szerezhetünk ellenfeleink megölésével. Ha sikerült négyet összegyűjtenünk, akkor visszatérthetünk emberi formánkba. Ezúttal azonban nem csak eliminálás után kaphatunk ilyeneket, megtalálhatjuk őket Supply Boxokban, Medical Supply-ban és a Buy Stationöknél is.

Bizony, a zombik ezúttal képesek lesznek kinyitni a Supply Boxokat, ám a Drop és Medical ládákkal már meggyűlik a bajuk, így Operatorok segítsége nélkül azokhoz nem férnek hozzá. A földön fekvő, esetleg elhagyott Zombies Syringe-eket a játék kiemeli, így hamar megtalálhatjuk azokat.

Új mechanikák

További csavarokra is számíthatunk az Infestation és Medical Supplies névre hallgató mechanikáknak, fejlesztéseknek köszönhetően.

  • A HUD-on találunk majd egy mérőt, mely az Infestation szintjét követi. Folyamatosan nő a szintje a zombik irtásával, ám ez nem feltétlenül jó dolog. Amint eléri a megfelelő értéket, a szigetre visszatérnek a korábban megölt játékosok, azok is, akik a meccs elején már elhullottak. Az utolsó körökben elképesztő káoszra lehet majd számítani, hiszen a zombihorda nem fogja kímélni a játékosokat.
  • A Medical Supplies event a fentebb említett Syringe tárgyat és nagy értékű lootot tartalmaz majd, az Operator formában maradt játékosok kinyithatják ezeket élőhalott csapattársaiknak.

A többi játékszabály a megszokott Mini Royale rendszert követi, azaz a kör nem vár se emberre, sem zombira és az utolsó életben maradt squad győz.

Forrás: COD BLOG

Várjátok az új játékmódot?

Ez az AR taszíthatja le a trónról az NZ-41-et a Warzone Season 4 második felében

https://leet.hu/jbl-bt/

×