Két módszert is felvázoltak a fejlesztők, papíron az egyikről nem tehetnek a játékosok.

A Rainbow Six Siege-ben hosszú évek óta megtalálhatjuk a Ranked rendszert. Folyamatosan alakulgat, az elkövetkezendő szezonokban is több fejlesztés érkezhet majd hozzá, melynek nemes egyszerűséggel csak a 2.0 nevet adták a Ubisoft szakemberei. Az ilyen rendszerrel felvértezett játékokban azonban elkerülhetetlen, hogy ne próbáljanak valahogyan jogosulatlan előnyhöz, nagyobb ranghoz jutni a kevésbé tisztességes felhasználók.

A Ubisoft az elmúlt hetekben több Rainbow Six Siege rajongótól is kapott visszajelzést, hogy milyen módokon történhet ez meg. Az egyik akaratlanul is bekövetkezhet, míg a másikat direkt kell előidéznie a bukni vagy épp nyerni készülő játékosoknak.

Nézzük is, hogy mely MMR exploitokra figyel oda külön a fejlesztői gárda!

 

  • Duplikált PS4/PS5 felhasználói fiókok – Az elmúlt időszakban többször is feltűnt a játékosoknak, hogy néhány ellenfelük vagy csapattársuk kétszer is feltűnik ugyanazon lobbyban, főleg PlayStation platformról. Ez azonban sokkal inkább egy bug, mint egy felhasználói oldalról kihasználható glitch. Most, hogy sikerült feltérképezni a probléma forrását, a fejlesztők dolgoznak már a megoldáson is, remélhetőleg hamarosan biztató információkat kaphatunk.
  • Elo Trapping – Ez már sokkal nagyobb probléma, hiszen ebben az esetben szándékos manipulálásról beszélhetünk. A játékosok több account használatával iránytani tudják az adott meccsek végkimenetelét, akár bukni, akár nyerni szeretnének. Ennek elhárításán is dolgozik a fejlesztői csapat, ám hosszú az út a tökéletes megoldásig.

Ti találkoztatok már a fent megnevezett hibákkal, glitchekkel?

Borítókép: YouTube

Ízelítőt kaptunk a Rainbow Six Siege hamarosan érkező eventjéből

https://leet.hu/jbl-bt/

×