Az áremelés egyelőre még a hazánkban elérhető önállóan működő Prime Videót nem érinti, a teljes Prime-szolgáltatás azonban nagyobb mértékben megdrágul.

A jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos alig, vagy egyáltalán nincs olyan termék a világon, ami az egyre elharapódzó infláció hatására ne drágulna. Ez alól pedig sajnos a szolgáltatások sem képeznek kivételt, így a jelenlegi legolcsóbb streaming szolgáltatás is kénytelen emelni az árain.

Az Amazon az este folyamán küldte ki a Prime-előfizetőknek a drágulásról szóló emaileket, melyek hol 20, néhol pedig akár 40 százalékos áremelésről számolnak be. A Reuters szerint a vállalat az inflációval és a megnövekedett működési költségekkel magyarázza a döntést, ugyanakkor jó hír, hogy egyelőre csak néhány országot fog érinteni.

Az első körben a drágulás Angliát, Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot és Németországot fogja érinteni, tehát azokat a térségeket, ahol teljes körűen (lokalizálva) érhető el a teljes Prime csomag. Ez azt jelenti,

hogy a magyar előfizetők – most még – nem érintettek,

de látva a tendenciát, illetve okulva a Netflix hasonló áremelési szokásaiból, van rá esély, hogy a Prime Video havi 900 forintos díjától hamarosan búcsúzhatunk.

A Prime szeptember 15-től életbe lépő drágulása jellemzően havi 1 euróval jelent több költséget, míg éves szinten – további akciók nélkül – így alakulnak az árak az érintett piacokon:

  • Egyesült Királyság: 79 fontról 95 fontra – ez 20%-os emelést jelent.
  • Franciaország: 49 euróról 69,90 euróra – 43%-os emelkedést jelent.
  • Németország: 69 €-ról 89,90 €-ra – 30%-os emelkedés
  • Olaszország: 36 euróról 49,90 euróra – 39%-os emelkedést jelent.
  • Spanyolország: 36 euróról 49,90 euróra – 39%-os növekedést jelent.

Az Amazon továbbá hozzátette, hogy a Prime részét képző Prime Video 2018 óta megháromszorozta az eredeti Amazon-tartalmak mennyiségét, és többek között olyan minőségi sorozatok érkeztek, mint a The Boys vagy a The Terminal List, de hamarosan befut minden idők legdrágább sorozata is, a Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi is.

Ha pedig drágulás, akkor ez is érdekelhet:

Konzolos vagyok, spórolnom kell? – Ennyi áramot fogyasztanak a játékkonzolok

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×