Az extrém, rekord magas hőség még a legnagyobb technológiai vállalatoknak is komoly problémákat okoz.

Európa-szerte elképesztően nagy hőség uralkodik, ami több területen is eléri, vagy akár meg is haladhatja a 40 celsius fokot. Spanyolországban és Franciaországban például több mint 45 fokos hőmérsékletet is mértek, amely egyre súlyosbodó és megfékezhetetlennek tűnő erdőtüzeket okozott.

A brutális hőség a ugyanakkor a technológiai vállalatokat is komoly mértékben érinti, így több szolgáltatásban – köztük a modern életet meghatározó telekommunikációban – is súlyos kieséseket, leállásokat tapasztalhatunk. A fennakadások a legnagyobbakat sem kerülik el, így a Google és az Oracle is súlyos problémákról számolt be.

Az Oracle és a Google felhős szolgáltatásaihoz elengedhetetlen több, Angliában üzemeltetett adatközpontja is megadta magát. Ezért a felhőalapú alkalmazásaik és szolgáltatásaik több helyen is akadozhatnak, vagy teljesen elérhetetlenek. 

A Google szerint a szerverek meghibásodását a Nagy-Britanniában rekord magas, 40 fokos hőség okozta. Az adatközpontokat ugyanis nem úgy építették meg, hogy ekkora meleget képes legyen elviselni, azaz nem rendelkeznek olyan hűtéssel, amely megfelelő hőmérsékleten tudja tartani az eszközöket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hány felhasználót érint a szolgáltatáskiesés, de az olyan weboldalak is érintettek lehetnek, akik a két szolgáltató valamelyikére támaszkodnak. A Google és az Oracle is közleményben írták meg, hogy gőzerővel dolgoznak az adatközpontok újra üzembe helyezésén.

via – PCGamer, The Verge

Na és ezt olvastad már?

Minden szart elteszünk – Régi mobilokat gyűjtögetnek a magyarok

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×