Egy startup arra gondolt, miért ne lehetne az Instagram fiókokra is biztosítást kötni, csakúgy, mint a kézzel fogható értékeinkre?

Valószínűleg mindenki tudja, hogy vannak olyanok, akik az Instagramból élnek. Számtalan csatorna rendkívüli népszerűségnek örvend, legyen az utazásról szóló vagy éppen divattal kapcsolatos oldal. Akik számára az Instagram profil a megélhetést jelenti, rendkívül fontos a biztonság, hiszen egy váratlan hacker-támadás tönkre tehet mindent. Így egy startup arra gondolt:

biztosítást kínál Instagram fiókok számára.

A Notch cég ajánlatának lényege (köszi HVG), hogy amennyiben feltörik a fiókot és a tulajdonos elveszíti a hozzáférést, akkor kártérítést fizetnek. Egyelőre ennyiben merül ki a dolog, ám a cég később szeretné kibővíteni a szolgáltatást, hogy a Instagram bannolás esetén is lehessen igényelni pénzt.

Hogy mennyi kártérítést fizetnek, az persze sok tényezőtől függ: mekkora a csatorna követőtábora, népszerűsége, napi bejegyzések számra, szponzorált bejegyzések száma stb. Ez alapján számolják ki, hogy mennyit is ér egy csatorna.

TechCrunch például egy rövid számolást is végzett. Ha az éves díj 459 dollár (181 ezer forint), vagyis 38 dollár (15 ezer forint) havonta, akkor a Notch 244 dollárt (96 ezer forint) fizet minden nap után, amikor nem tudod használni a fiókodat feltörés miatt.

Az ötlet egyelőre gyerekcipőben jár, ugyanakkor nagyon is lehet piaca. Az Instagram ugyanis sokak számára jelenti az elsődleges megélhetési forrást. A biztosítás pedig ilyen esetben segíthet túlélni a kiesett időszakot.

Ezt láttad már?

Felvásárlás, új előfizetési modell? – Kedden eldőlhet a Netflix sorsa

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×