Szintetikus benchmarkok helyett játékokban eresztették össze az Nvidia egyik videókártyájával.

Az Intel belépését a videókártya-piacra rengetegen várták, a versenyhelyzetből a felhasználók is profitálhatnának. A cég első ARC szériás kártyája, az A380 egyelőre csak Kínában kapható és talán jobb is így, hiszen az ár-érték aránya és a teljesítménye sem a legjobb jelen pillanatban. A driverek finomításával még javulhat a helyzet a későbbiekben, ám ilyen nyitánnyal nehezebb helyzetből indulhat az óriáscég.

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a hármas számmal kezdődő modellek az i3-as processzorokhoz hasonlóan a belépőszintet képviselik, az erősebb egységeket 500/700-as sorozatokban találjuk majd meg. Az Intel végre kézzelfogható adatokkal is jelentkezett az A750 kártyával kapcsolatban, meglehetősen bíztató diagramok érkeztek a cég műhelyéből.

Nézzük is, hogy mire képes az Intel ARC A750!

A cég ezúttal nem szintetikus benchmarkokkal akarja igazolni az erőviszonyokat, így a fenti grafikon talán közelebb állhat majd a valósághoz. Öt játékban eresztették egymásnak az A750-et és az RTX 3060-at: F1 2021, Cyberpunk 2077, Control, Borderlands 3 és Fortnite. A felbontás ezúttal WQHD volt, a beállításoknál pedig a High preseteket használta az Intel.

Leolvasható, hogy akár 17%-kal is erősebb lehet az Intel kártyája az Nvidia megoldásához képest, Fortnite esetében is sikerült kisajtolni 6%-os FPS növekedést. Ez már sokkal biztatóbban hangzik, mint az A380 tudása, ám mindenképp érdemes megvárni az első teszteket és természetesen a videókártya árát.

https://leet.hu/jbl-bt/

×