Ha úgy döntünk, akkor mostantól nincsen szükségünk egy Samsung tévénél többre, hogy a legújabb játékokkal játszhassunk.

A Samsung még az év elején megtartott CES 2022 eseményen jelentette be a Gaming Hub elnevezésű okostévékra szánt alkalmazását, amit kifejezetten a felhő-alapú játékszolgáltatások részére tervezett.

Ez egy amolyan közös felület, ahol egy helyen megtalálható szinte az összes játékstreaminget is kínáló szolgáltatás. Az alkalmazás eredetileg a GeForce Now, a Google Stadia és az Utomik felhőszolgáltatásokkal indult volna, de nem olyan rég a Microsofttal együtt bejelentették, hogy az indulás napjától kezdődően elérhető lesz a Game Pass is.

Erre pedig csak a mai napig kellett várni, a Samsung ugyanis hivatalosan is útjára indította a Gaming Hubot.

Mindez azt jelenti, hogy a megfelelő tévékészülékkel rendelkezők mostantól bármiféle komolyabb játékra alkalmas hardver, mondjuk egy gamer PC vagy konzol nélkül játszhatnak akár a legújabb játékokkal. Ehhez pedig nincs szükség egy kontrollernél, egy stabil internetkapcsolatnál, egy megfelelő előfizetésnél, meg persze egy Samsung tévénél többre.

A Samsung Gaming Hub azonban nem mindenki számára érhető el. A felhőjátékos interfész ugyanis (egyelőre?) csak az újabb, 2022-es megjelenésű okostévéken, köztük a 2022 Neo QLED 8K, a Neo QLED 4K, a QLED-ek és a 2022 Smart Monitor sorozaton érhető el. Arról sajnos nem tudni, hogy a vállalat korábbi modellekre is kiterjesztené a Gaming Hubot, bár ez egyáltalán nem kizárt.

A magyar Samsung TV-tulajdonosoknak azonban még várnia kell, mivel még csak Brazília, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Korea, Spanyolország, Egyesült Királyság és az Egyesült Államok területén élesedett az alkalmazás, de hamarosan további országokban is bevezetésre kerül.

Ugyanakkor külön öröm, hogy a Gaming Hub nemcsak a játékos szolgáltatásokat, hanem a Spotify, a YouTube és a Twitch alkalmazásokat is tartalmazni fogja. Az Amazon saját platformja, a Luna csak később érkezik, míg a PlayStation nemrég elindított PS+ Premium csomagja valószínűleg nem fogja gyarapítani a Samsung Gaming Hub impozáns listáját.

Klíma+popcorn+üdítő = Az összes premierfilm, amire júliusban beülhetsz a hűs mozikba

 

×