Íme az összes film júliusból, amelynek júliusban lesz esedékes a mozis bemutatója.

Egészen elképesztő hőséggel fordulunk rá a júliusi hónapra, ami nem kicsit nehezíti meg úgy en bloc a szabadban való létezést.

Sokan ilyenkor inkább az otthon biztonságot adó árnyékában húzzák meg magukat, majd valamelyik streaming szolgáltató egyre gyarapodó tartalmi kínálatával próbálják átvészelni a kánikulát. Ha viszont filmőrültként semmiképp sem maradnánk a négy fal között, akkor akár választhatjuk a mozik nyújtotta áldott légkondicionálást, amit egy popcorn, üdítő, na meg egy remek film társaságában élvezhetünk.

Filmpremierből pedig júliusra is kijut bőven. A hónap elején debütál például a zseniális Taika Waititi újabb szuperhősmozija, a Thor: Love & Thunder, amit hónap végén egy újabb szuperhősös témával, az egyébként meglepően szórakoztatónak tűnő DC Szuperállatok ligájával öblíthetünk.

Természetesen akadnak más érdekességek is, melyekre érdemes lehet jegyet váltani a nagy melegben, ezért össze is szedtük szépen az összes filmet, aminek júliusban lesz a premierje.

Június 30.

A júliust egy könnyed szórakozással kezdjük a Minyonok: Gru színre lép című animációs vígjátékkal, amit a legtöbb hazai mozi műsorára tűzött. A sárga kis lények hosszas várakozás után térnek vissza az új filmjükben, amiben megismerhetjük a titkon jó gonosztevő gyerek Grut is.

A művészetek iránt érdeklődők ehelyett (vagy emellett) beülhetnek az Egy zseni látomásai – Hieronymus Bosch különös világa című dokumentumfilmre is – bár ezt jellemzően kisebb filmszínházak és művészmozik játszanak, meglehetősen ritkás időpontokban.

Július 7.

Ezt a dátumot érdemes lementeni, hiszen a hónap legnagyobb blockbustere is ekkor érkezik. Thor, a mennydörgés Marveles istene ugyanis egy újabb eszelős kalanddal tér vissza, amiben pontosan azt a Waititi által megkezdett abszurd vígjátékos irányt viszi tovább, amit korábban a Ragnarökben is láthattunk. A Thor: Szerelem és mennydörgésben viszont nemcsak a címszereplő, hanem a Galaxis őrzői és a Natalie Portman által alakított női Thort is láthatjuk. A filmet természetesen a legtöbb magyar moziban meg lehet majd nézni.

Július 14.

A hónap második hete is izgalmasan, a Bezárva című thrillerrel indul, amiben egy egyedülálló anyuka próbál kiszabadulni egy egészen szörnyű és lehetetlennek tűnő helyzetből, pontosabban egy kamrából, ahová a hirtelen rátörő exférje zárta.

Ugyanezen a napon lesz a premierje a Rimini című drámának is, ami egy lecsengett popsztár próbálkozik meg a visszatéréssel, amit a felnőtt lányával való konfliktusa, illetve az alkohol- és a drogproblémái nehezítenek meg.

A kisgyerekes családok is örülhetnek a Legeslegjobb szülinap című, hihetetlenül aranyos rajzolt animációs mesének, ami még a legnagyobbak számára is tartogat megfogadandó tanulságokat.

Július 21.

Július vége fele tartva besűrűsödik a moziprogram. A csütörtöki napon négy film premierjét várhatjuk:

  • Az Arthur-átok – animációs horrorfilm
  • Gyilkos Party – misztikus vígjáték
  • Stúdió 666 – zenés horror-vígjáték
  • A hónap dolgozója – vígjáték

Itt érdemes lehet kiemelni a Studio 666-ot, ami a Foo Fighters zenekar tagjai főszereplésével készült. Korábban nem kifejezetten lehetett hallani magyar premierről, azonban a Pannonia Entertainment lecsapott rá, arról azonban kevés információt találni, hogy mely mozikban kerül bemutatásra – remélhetőleg hamarosan erre is fény derül.

Július 25.

A hónapot pedig a DC hősállataival zárjuk, akik egy egészen vicces animációs filmmel, amiben olyan sztárok hangján szólalnak majd meg a karakterek, mint Kevin Hart, Dwayne Johnson, John Krasinski, vagy Keanu Reeves. Emellett befut még egy borzongató horror, a Bunker Game – Legbelső félelem és a Vörös Rakéta című vígjáték is.

Mindezeken túl természetesen a júniusban debütált mozikra is beülhetünk, mint például a Fekete Telefon, a Jurassic World: Világuralom, a Lightyear, a Top Gun Maverick, vagy a magyar gyártású Zanox – Kockázatok és mellékhatások.

Te melyik filmre váltasz jegyet júliusban?

Nem semmi nyár: Íme az összes film és sorozat, ami júliusban jön a Netflixre

 

×