A Red Lemonnak köszönhetően lehetőségünk adódott belekukkantani a Sony új PS5 borítóinak dobozába.

Teljesen mindegy, hogy milyen konzolról van szó, az emberek szeretik személyre szabni, hogy speciálisnak, még inkább a „sajátjuknak” érezzék. A PS5 megjelenése után temérdek külsős cég kezdett el különféle konzolborítókat gyártani, amik meglehetősen nagy számban keltek el. A Sony gyorsan le is lőtte ezeket a projekteket, ugyanis tervben volt a hivatalos borítók értékesítése.

 

Egészen 2022 júniusáig kellett várni, hogy megjelenjenek a Coverek, viszont most már 5 hivatalos színben érhetők el a gépborítók.

A színek a következők:

  • Midnight Black
  • Starlight Blue
  • Galactic Purple
  • Cosmic Red
  • Nova Pink

Ahhoz, hogy személyre szabhassuk gépünket, rendesen a pénztárcánk aljára kell nézzünk, ugyanis a legtöbb helyen 20 ezer forint környékén szerezhetők be a borítók. Az érzés tehát, hogy még inkább a „sajátunknak” érezzük a konzolunkat, legalább annyiba kerül, mint egy új játék.

A csomag stílusos, a PS5 brandjéhez hű papírdobozban érkezik. A Cover dobozának is van egy vékony borítása, pont úgy, mint a PS5 konzolnak a dobozának. Ez könnyedén lehúzható a papírdobozról, s akár anélkül is tárolható, ha kényelmetlennek érezzük. A tartódoboz kibontása után két darab, becsomagolt műanyaglap fogad minket. Értelemszerűen a fent említett lista színei közül az egyikben tetszelegnek ezek a fedelek.

A PS5 Coverjének cseréje szerencsére nem atomfizika, ha lekapjuk a talpat a konzolról, a gyári fehér lapokat egyszerűen lepattinthatjuk a két oldalról. Ha ezt megtettük, a cserefedeleket pont ugyan így, csupán csak a helyére kell pattintanunk.

A színeket természetesen nem kell párosával használni, vagyis akár két színt is rácsúsztathatunk a gépünkre. Az egyik oldalt fedheti akár egy fehér, a másikat pedig egy Midnight Black borítás. Ilyen téren tényleg szabadon garázdálkodhatunk a lehetőségekkel.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy itt is van különbség Digitális és Lemezes konzolborítás között. Érdemes vásárlás előtt leellenőrizni, hogy melyik típust tettük a kosárba.

Szerencsére nincs minőségbeli különbség a gyári és az új Coverek között. A tapintásuk ugyan olyan, a belső rész kicsit érdes (sok kicsi X, kör, háromszög és négyzet), míg a külső simára van csiszolva. Az új elemek tökéletesen passzolnak, nem lötyögnek, ettől senkinek sem kell tartania.

Ahogy korábban is említettem, inkább az árcédula az, ami miatt érdemes lehet hátrahőkölni, viszont ha ez nem probléma és szeretnénk, ha a spéci kontrollereinkkel egy színben pompázzon a konzol, a Sony új borításai biztonságos megoldások lehetnek.

×