Létezik egy mobilalkalmazás, ami önmagában lehetővé teszi, hogy a saját lábukat használva irányítsuk a játékok karaktereit.

Gondolkodtál már azon, hogy milyen lenne úgy irányítani egy karaktert egy játékban, mintha valóban te lépkednél? Akár igen, akár nem, most egy egyszerű telefonos applikáció segítségével megteheted ezt, a rendszer ráadásul olyan játékokokkal is működik, mint a Death Stranding, A Horizon Forbidden West vagy épp a Cyberpunk 2077.

Ha szeretsz játszani, és mozognál is egy kicsit, akkor a STEPL-t neked találták ki.

 

Ahogy a videóban is látható, a STEPL működése nagyon egyszerű. Letöltöd a telefonos applikációt, elindítod, majd a zsebedbe rakod a mobilt. A rendszer azt fogja figyelni, hogy a valóságban hogyan lépkedsz, és ami ennél is jobb, ezzel maga a karakter is mozog a játékban. Vagyis mi magunk lépünk és egyúttal mozgatjuk a karaktert. Annyi rossz van benne, hogy minden mást azonban kontrollerrel kell irányítani a karakternél.

A STEPL nem titkolt célja, hogy a játékosok ne csak üljenek a gép előtt, hanem mozogjanak is, ez pedig kiváló módszer a motivációra. Ráadásul nem kell semmilyen külön eszköz, csak az applikáció. A rendszer egyelőre csak PC-vel és Androiddal működik.

Ha szeretnéd kipróbálni, kattints ide: STEPL.

Ezt láttad már?

Gépet építenél, fejlesztenél? – Íme az ultimate processzor ranglista 2022 júniusában

 

×