Úgy tűnik, hogy a Sony különleges kontrollert fejleszt azoknak a PlayStation 5 felhasználóknak, akik igazán komolyan veszik a játékot.

Bizonyára a profi Xbox játékosok hallottak már az Xbox One Elite kontrollerről, ami különleges funkciókat tartalmazott. Például cserélhetők voltak az analóg karok, volt extra beviteli lehetőség és gumírozott markolat. Ez még 2015-ben volt, és a Sony azóta sem készített hasonlót. Úgy tűnik azonban, hogy meggondolták magukat.

A Sony a hírek szerint egy pro PS5 kontrolleren dolgozik.

A vezérlő a tryhardguides.com szerint a „Hunt” kódnevet kapta. Ha minden igaz, hasonló funkciókat kap, mint a különleges Xbox kontroller: kivehető lesz az analóg kar, kap egyedi módon beállítható hátsó gombokat stb.

Ha minden igaz az oldal már képeket is kapott a prototípusról, de azzal a megkötéssel, hogy nem teszik azt közzé. Így minden képünk a cikkben csakis illusztráció, a jelenlegi PS5 kontrollert láthatjátok. A leírás alapján viszont a pro PS5 kontroller megtartja a jelenlegi stílust, de van néhány lényeges különbség. Ilyen a már említett kivehető analog kar, a hátsó beállítható gombok, valamilyen egyedi fogantyú, ami segíti a kontroller biztos tartását (ez egyébként elvileg eltávolítható).

Sajnos még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor mutatják be az új eszközt, de elvileg nem kell sokat várni rá.

Te veszel majd Pro PS5 kontorollert?

Az NBER energydrink és ÜCCSI már kapható a SPAR és INTERSPAR üzleteiben

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×