A Meta viszonylag hamar reagált a kellemetlen problémára, ami az iPhone-os felhasználókat idegesítette az elmúlt pár napban.

A héten egyre több iPhone-tulajdonos számolt be egy egészen furcsa és kifejezetten idegesítő hibáról az Instagram görgetése közben.

Néhányan ugyanis azt vehették észre, hogy az Insta-sztorik pörgetése közben megállás nélkül, és látszólag végeláthatatlanul újranézeti az emberekkel a régi, korábban megosztott történeteket is. Így ha véletlen egy olyan ember sztorijait nézegeted, aki egy nap többször, vagy egyenesen sokszor posztol, akkor bizony nagy eséllyel megőszülsz, mire elérsz a végéig.

Nem tudni, hogy a hiba miért jelentkezett látszólag a legnagyobb semmiből, ahogyan arról sincsen infó, hogy pontosan hány felhasználó lehet érintett, de mivel Twitteren a számtalan külföldi mellett megannyi magyar is panaszkodott miatta, valószínűleg nem keveseket irritálhat a helyzet.

De szerencsére nincs miért pánikolni, a Meta tud a dologról, sőt, elméletileg már van is rá megoldás.

A Meta kedden jelezte, hogy ők is érzékelték a szokatlan bugot, és hamarosan kiadnak rá egy vészfrissítést, bár nem különösebben részletezték az okokat. Mindenesetre a vészfrissítés megérkezett, viszont az Instagram egyes javításaitól eltérően ezt külön telepíteni kell, hogy kifejthesse a jótékony hatását.

Ehhez viszont nem kell nagyon trükközni, csak lépj be az App Store-ba, majd a jobb felső sarokban koppints a saját profilodra. Itt csak húzd lefele az oldalt, hogy rákeressen az újabb frissítésekre, ezután pedig csak keresd ki a listából az Instagram 239.1-es verziószámú javítását. Ez elméletileg egy 196,2 MB-os csomag lesz, szóval pikk-pakk letöltődik, majd települ. Ezután a Meta ígéretei szerint már nem lesz probléma az Instagram sztorijaival – bár a patch notes-ban itt sem térnek ki a pontos részletekre. 

Fontos, hogy ha engedélyezve van az automatikus alkalmazásfrissítés a telefonon, akkor ennek magától le kellene töltődnie, de biztos, ami biztos alapon érdemes lehet ellenőrizni a dolgot.

A hibát egyébként sokak szerint az Instagram új szülői felügyeleti beállításokat és lehetőségeket tartalmazó update-je okozhatta, ami miatt az alkalmazás egyszerűen folyamatosan elfelejtette, hogy a felhasználók hol tartottak a sztorikban, ezért a legelejétől kezdve újra és újra megjelenítette nekik az összeset.

Íme a világ első önmagát leparkoltató autója egyenesen az 1930-as évekből

 

×