Bizony vannak olyan országok, ahol a Call of Duty olyan felháborodást vált ki, hogy tiltani vagy cenzúrázni kell. Az okok azonban különbözőek.

Az kétségtelen, hogy a Call of Duty játékok mindenhol népszerűek, néha azonban egy-egy országban úgy érzik: nem maradhat. Bármi is legyen az oka, egyes játékok bizony felháborodást válthatnak ki. Lehet ennek oka az erőszak, vagy valamilyen vitatott játékelem. Vannak olyan országok, melyek kormánya valamiért betiltott egy-egy Call of Duty játékot. Ezek közül gyűjtöttünk most össze hatot.

6 ország, ahol nem nézték jó szemmel a Call of Duty-t.

Japán

Japánban a videojátékokat ritkán tiltják be, mivel a videojátékok hazája. Persze vannak kivételek, például valamilyen vitatott tartalom miatt. Például a Fallout 3-ban a Fat Man nevű fegyvert Nuka Launcherre változtatták. Fat Man a neve ugyanis annak az atombombának, amelyet 1945. augusztus 9-én dobtak le Nagaszakira. Az olyan játékokat, mint a Call of Duty: Black Ops, a Bulletstorm, a Gears of War 3, a Dead Island, a Resident Evil 4 és a Metal Gear Rising: Revengeance pedig cenzúrázták a nagyon durva erőszak miatt.

Szaud-Arábia

Az egyik fő ok, amiért Szaúd-Arábia betilthat videojátékokat, az a játékokban szereplő meztelenség vagy szexjelenetek. Ezért a játékosok ott nem játszhatnak olyan címekkel, mint a Heavy Rain, az L.A. Noire, a God of War vagy a GTA. Az erőszak miatt a Red Dead Redemptiont is betiltották. De gyakran betiltanak olyan játékokat, amelyek muszlimok elleni erőszakot ábrázolnak vagy rossz színben tüntetik fel őket. Ilyen a Call of Duty 4: Modern Warfare és az Assassin’s Creed.

Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségekben a szexualitás, a homoszexualitás és az erőszak népszerűsítése miatt tilthatnak be játékokat. A hatóságok szerint a muszlimok negatív ábrázolása vagy akár a szerencsejáték is nagy probléma. Az országban betiltott videojátékok a következők: Heavy Rain, Red Dead Redemption, Mass Effect, Dead Island, God of War, GTA, Dragon Age, Dead Rising 2, Mafia 2, The Godfather 2, Darksiders és Call of Duty 4 : Modern Warfare.

Pakisztán

A pakisztáni hatóságok betiltották a Call of Duty: Black Ops 2-t és a Medal of Honor: Warfightert. Ennek az volt az oka, hogy az országot negatív színben tüntették fel.

Irán

Tavaly áprilisban Iránban váratlanul betiltották a Call of Duty: Mobile-t. Az Activision vagy az iráni kormány nem adott egyértelmű magyarázatot, a szakértők szerint viszont ennek oka az Egyesült Államok és Irán közötti feszültség volt, ami ahhoz vezetett, hogy az Egyesült Államok szankciókat vetett ki Iránnal szemben. Ezek a szankciók megakadályozzák az országot és a vállalatokat abban, hogy Iránnal és az Activision-nel kereskedjenek. Emiatt korábban Iránban betiltották az olyan játékokat is, mint a League of Legends, a Clash of Clans és a Clash Royale.

Oroszország

A Call of Duty franchise és az orosz kormány a múltban nem voltak a legjobb haverok. Talán emlékeztek rá, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 2-t betiltották Oroszországban a No Russian küldetés miatt, ami során egy lövöldözés zajlik egy moszkvai repülőtéren.

Amikor az Activision kiadta a Modern Warfare 2 Remastered verziót, az nem is volt elérhető az orosz PlayStation Store-ban. Ennek oka sokak szerint pontosan az volt, ami az eredeti játék esetében is, a No Russian küldetés.

Szerinted van értelme betiltani a Call od Duty-t?

Iszonyatos darálógép Warzone-ban ez a két lesajnált Modern Warfare fegyver

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×