A Netflix résztvevőket toboroz egy valóságshow-ba, amelyet minden idők legnépszerűbb sorozata, a Squid Game inspirált.

Talán sok Squid Game rajongó örül annak, hogy nemrég zöld utat kapott a dél-koreai sorozat második évada, így hamarosan ismét izgulhatunk a szereplőkért, illetve többet megtudhatunk a játék mögött álló szervezetről. Mióta a sorozat megjelent sokan kísérleteztek hasonló játékokkal a valóságban, persze úgy, hogy az nem került senki életébe. Most a Netflix is hivatalos valóságshowt készít.

Persze nem lesz a játék élet-halál kérdése, de ettől függetlenül szép summát lehet hazavinni.

A műsorba a világ minden tájáról érkeznek majd a játékosok, akik a legrosszabb esetben üres kézzel távoznak. A szerencsés viszont 4,56 millió dolláros nyereménnyel távozik, ami nem kevesebb mint 1,7 milliárd forintnak felel meg. A Netflix szerint a valóságshow 10 epizódból áll majd.

A Squid Game: The Challenge a valóságshowk történetének legnagyobb pénzdíját kínálja majd.

„Miközben a játékosok az eredeti sorozatban megismert játékokat játszák, melyeket meglepetésekkel egészítünk ki, szükségük lesz stratégiára és szövetségesekre. Akik persze sorra kiesnek körülöttük” – írja a Netflix.

A résztvevőknek egyébként tudniuk kell angolul, és minimum 21 évesek lehetnek. A forgatás 2023 elején indul, összesen pedig 456 játékos indul, ahogyan a sorozatban is.

A Squid Game a Netflix legnépszerűbb sorozata lett, 111 millió előfizető nézte meg a megjelenés első 28 napja alatt.

A sorozat rendezője és írója, Hwang Dong-hyuk hétfőn kijelentette: „12 évbe telt, hogy tavaly végre megjelenhessen a Squid Game első évada. Mégis 12 napba telt, mire a Squid Game lett a legnépszerű Netflix sorozat valaha.”

A Netflixnek ugyanakkor bajban van: áprilisban az előfizetők számának visszaeséséről számoltak be, azóta is egyre többen mondják le az előfizetést. Ez több mint 50 milliárd dolláros mínuszt jelent a cég piaci értékéből.

Ezt láttad már?

Készül az élőszereplős One-Punch Man film, nem akárki rendezi

 

×