Nem bizonyultak igaznak az optimista pletykák.

2021 novemberében érkezett meg az Intel 12. generációja, mely az Alder Lake nevet viseli. Első körben a K jelölésű, szorzózármentes processzorok jelentek meg a boltok polcain, a high-end Z szériás lapok társaságában. 2022 elején megérkezett a generáció többi tagja is, olcsóbb CPU-kkal és alaplapokkal karöltve. A 10. és 11. generáció LGA1200-as foglalata helyett máris kaptunk egy újat az LGA1700 képében, ahogy azt már az elmúlt évtizedben megszokhattuk.

Az LGA1700 még legalább egy generációig kitart, hiszen az idén és a 2023 elején érkező Raptor Lake processzorok is maradnak ennél. Felmerült korábban az a pletyka is, hogy az Intel ezúttal három generációra is tervezhet, ám úgy tűnik, hogy erről az álomról le is mondhatunk.

Kiszivárgott a 14. generáció pinkiosztása, LGA 2551 névre fog majd hallgatni!

LGA2551 – Meteor Lake

Az LGA utáni számsor mindig azt adja meg, hogy hány csatlakozási kis pontot találhatunk az alaplapunkon és a processzorunkon. A Meteor Lake esetében ez 2551-re nő a jelenlegi 1700-ról, miközben a processzor fizikai méreteiben nem igazán változik majd. Az Intel ezt a processzort már az AMD még talán fizikai formában nem létező Zen 5-ös családja ellen tervezi bevetni. Úgy tűnik továbbra sem követik a vörös óriás útját, akik egy-egy foglalatra akár 4 generációt is nyugodt szívvel rábíznak.

Forrás: Videocardz

×