Friss hírek szerint egy Tesla hirtelen leállt, elromlott az áramellátás, majd füst ömlött a belsejébe, a sofőr pedig nem tudott kiszállni.

Úgy tűnik, nemrég életveszélyes helyzetbe sodort egy autótulajdonost egy meghibásodott Tesla. A CTV News szerint Jamil Jutha május 20-án délelőtt Észak-Vancouverben autózott, amikor a Tesla Model Y hirtelen meghibásodott, az autó megállt. A jármű többször is bemondta, hogy hiba van, ráadásul egyik ajtó sem működött.

„Az ajtók nem nyíltak ki, az ablakokat nem lehetett letekerni” – mondta Jutha.

 

Ekkor a füst elkezdett a jármű belsejébe ömleni, aki rájött, hogy egyetlen esélye a túlélésre, ha betör egy ablakot, hogy kimeneküljön. Nem sokkal később a Tesla teljesen kigyulladt. A tűz oka egyelőre nem ismert.

„Hirtelen az autóm leállt, folyton azt mondta, hogy „hiba hiba hiba”, és az akkumulátor hirtelen füstölni kezdett” – mondta a videón a sofőr. Mint kiderült, az autó egy 2021-es új modell volt, egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a meghibásodást, ami majdnem egy ember életébe került.

A Tesla egyébként rengeteg funkciót tartogat az ilyen vészhelyzetekre, azonban az is kiderült, hogy az autó tulajdonosa ezekkel nem volt tisztában. Nem tudta, hogyan használja az autó vésznyitóit, ami miatt tulajdonképpen bennragadhatott volna, ha nem töri ki az ablakot.

Azok számára tehát, aki Teslát vesznek, érdemes észben tartani, hogy meg kell ismerni a biztonsági funkciókat. A Tesla eddig nem reagált az esetre.

Ezt láttad már?

Ultrarealisztikus FPS-t keresel? – Akkor ennek a játéknak nagyon fogsz örülni

 

https://leet.hu/kodak/

×