A FIFA 22 játékosait segítő alkalmazottaktól válik meg az EA, így nagyjából 100 ember kereshet új munkát, miután a cég szerződést bontott a FIFA-val.

Ahogy azt már bizonyára sokan tudjátok, a FIFA és az EA útjai elváltak, így a jövőben, pontosabban 2023-ban már EA Sports FC néven találjátok az EA focis játékát. Persze a FIFA is ott lehet a polcokon, hiszen a hírek szerint a szövetség is kínál majd játékot a focirajongóknak. Most a Kotaku jutott olyan belső e-mailekhez, melyből kiderült, hogy az Electronic Arts

rengeteg ügyfélszolgálati munkatársat bocsátja el az austini irodájából.

Ez akár 100 alkalmazottat is érinthet, akik közül sokan támogatták a FIFA 22 működését. A jövőben az EA ehelyett elvileg kiszervezi a munkát, ahelyett, hogy saját alkalmazottakat tart fent. Úgy tűnik, hogy ez az első lépése az EA belső átszervezésének, miután bejelentették, hogy lemondanak a FIFA-licenszről, és 2023-tól átkeresztelik a játékot.

„Folyamatosan fejlődünk, hogy jobb élményt nyújthassunk a rajongóinknak, így fejlesztjük a támogatói részleget is” – írta Joel Knutson, az EA ügyfelekért felelős alelnöke. A hatékonyság és a rugalmasság növelése érdekében Austinban megszűnnek ezek az ügyfélszolgálati szerepkörök, sőt az alelnök hasonló elbocsájtásokat javasok a írországi irodában is, ami az európai játékosokat szolgálja ki.

Hogy pontosak legyünk, olyan alkalmazottakról van szó, akiknek az a munkája, hogy e-mailben, telefonon, illetve online chaten segítsék azokat a FIFA22 játékosokat, akiknek valamilyen problémájuk akadt a játékban. Például elveszett valamilyen tartalom, vagy éppen feltörték a fiókot, stb. Ezek a munkákat elvileg a jövőben kiszervezik másnak. Az elbocsájtások oka a hírek szerint az, hogy az alkalmazottak folyton elégedetlenek voltak, mert évente csak 0,10 dollár óránkénti béremelést kaptak.

Úgy tűnik, hogy Európában szintén kb. 100 embert bocsátanak el, az feladatokat pedig külső román és indiai székhelyű cégek veszik át. Hello, indiai support!

Az EA közben a Kotaku számára tisztázta, hogy ennek költségcsökkentő okai vannak, és mindennek semmi köze ahhoz, hogy megszűnt az együttműködés a FIFA-val. Mindenesetre senki nem lepődjön meg, hogy a supporttal felvéve a kapcsolatot, már más lehet a rendszer!

Ezt láttad már?

Ti jöttök! – Melyik FUT kártya számotokra a kedvenc a FIFA 22-ben?

 

https://leet.hu/major/

×