Kompakt és akkora, mint egy vizespalack, mégis nagy kapacitású power bank, amiről az egész csapat töltheti az eszközeit.

Nyári táborok, kempingezések, strandolások alatt is remek társad lehet a Shine Turbine, amelynek sorozatgyártására két kanadai feltaláló, Cat Adalay és Rachel Carr indított gyűjtést, különböző platformokon. A közösségi finanszírozások több mint 570 ezer kanadai dollárt (kb. 160 millió forintot) hoztak eddig, szóval a termék biztosan piacra kerül, és már van is időpontja az első szállításoknak.

8691e4c5cafa2426e14e114bcc8f4c9d original

GIF: Shine Turbine

A teljes ár láttán nem leszel boldog, de ha leleményes Early Bird vagy, a Shine Turbine egész megfizethető.

A piszkos anyagiak előtt nézzük, mit tud! A szett mindössze 1,3 kilogrammos, felállítás után 12-45 km/h-s szélben 40W-os teljesítménnyel állít elő energiát, amit saját akkumulátorban (5V 12.000 mAh) tárol és egyszerre kb. négy okostelefont tölt maximumra, egyenként 20 perc alatt. A bemenetek átlagos USB-csatlakozók, tehát egy megfelelő kábellel bármilyen más eszközt is ráköthetsz, viszont az alap változatot kisebb eszközökhöz tervezték, magyarán egy e-rollert már aligha, hordozható és hordható kütyüket (tablet, kamera, lámpa, okosóra, stb.) viszont gond nélkül feltölt.

Készült belőle nagyobb kapacitású kiszerelés, ami 150W teljesítménnyel tölt 12V-os, 40.000 mAh-s akkumulátort. Ez már nagyobb eszközökhöz is jó, sőt, ha kell, bebikázhatod vele az autót!

e07050d0f0896651103e46b17485fc02 original

GIF: Shine Turbine

A hordozható szélerőmű vígan elfér egy hátizsákban és elég kompakt. Az orsóalakú törzs egyik vége rejti az egy mozdulatra szétnyíló árbócrudat és a feszítőzsinórokat, míg a másik csúcs vége felé, az oldalából tudod kihajtani a turbinalapátokat. Ezek mindig szembefordítják a széliránnyal a szerkezetet, így maximalizálva a felvehető energiát.

Könnyű, kis helyen elfér és négy lépésben, két perc alatt felállítható. Cool. De mennyi az annyi?

A Shine Turbine kétféle csomagban érkezik a piacra: a kisebb teljesítményű „Shine Solo” kiszerelés 697 kanadai dollár helyett most 418-ért (kb. 117 ezer forintért) rendelhető, míg a komolyabb akksit tartalmazó „Shine Power+ Bundle” (amiben még van egy rakat extra, a kábel- és adapterkészlettől az USB-s zseblámpán át a vízálló táskáig) 1.549 dollárt (433 ezer forintot) kérnek. Az Early Bird-ök az utóbbit is jóval olcsóbban, 234 ezer forintnyi CAD-ért kapják – de mennyire elégedettek? Itt az egyik első review:

 

A Shine Turbine egyelőre csak Észak-Amerikában rendelhető, viszont biztos siker, így érdeklődve várjuk, hogy Európában milyen bevezető áron és mikortól vehetjük. Úgy saccoljuk, hogy leghamarabb a jövő év elejétől kerülhet forgalomba.

Messze még a vakáció… Az érettségi hogy ment?

Kened-vágod a játéktörténelmet? – Most bebizonyíthatod a gamer érettségin

 

https://leet.hu/?s=nitro+concepts&post_type=product

×