Már megint nagy kalamajkát okozott a Windows 11 egyik frissítése.

A Microsoft arra kér néhány Windows 11 felhasználót, hogy töröljék a legújabb Windows 11-es – előnézeti –  frissítést, mert nagyon úgy tűnik, hogy sokkal több kárt okoz, mint amennyit javítani hivatott.

A probléma állítólag csak a Windows 11 21H2-es verzióját érinti, és amelyekre a KB5012643-as csomag a napokban feltelepült. A vállalat szerint a frissítés után bizonyos .NET Framework 3.5-öt használó alkalmazások nem működnek megfelelően, vagy egyszerűen csak nem nyílnak meg. Az érintett alkalmazások olyan opcionális komponenseket használnak, mint a Windows Workflow (WWF) és a Windows Communication Foundation (WCF).

De nem ez az egyetlen probléma a KB5012643-as frissítéssel. A települést követően néhány Windows-alkalmazás sem működik rendeltetésszerűen, mint például a a Fájlkezelő, a Start menü és a Feladatsáv, melyek teljesen instabillá válnak a Biztonságos módban történő futtatás során. A vállalat emellett egy másik problémára is rámutatott, amely a hálózat nélküli csökkentett módban a képernyő villódzásához vezetett.

A Microsoft az érintett felhasználóknak azt javasolja, hogy töröljék le a KB5012643 frissítést, ez pedig elméletben – a következő update-ig – megoldja a problémákat. Ezt a számítógép rendszerbeállításaiban található Windows Update Settings (Windows frissítési beállítások) menüpont alatt lehet megtenni.

Ha ez valamiért nem lehetséges, akkor a másik megoldás a .NET Framework 3.5 és a Windows Communication Foundation újraaktiválása lehet a Windows-szolgáltatásokban, amely a vezérlőpulton keresztül érhető el. Ez egy átlagfelhasználó számára talán bonyolultabb feladat lesz, ezért a redmondiak egy útmutatót is mellékeltek hozzá.

via – PCGamer, Bleeping Computer

Az adat mindennél fontosabb – 5 jel, ami előre jelezheti a háttértárad elromlását

https://leet.hu/samsungssd/

×