A Yettel véresen komolyan veszi az otthoni szolgáltatásokat is, ezért elsőként ők indítják el az otthoni 5G-t.

Hazánkan a Yettel indítja el elsőként az 5G-s otthoni internetszolgáltatást a lakossági ügyfelek számára, az OtthonNet Pro csomagjával. A bevezetési kampány részeként egy egészen nagyvonalú akciót is indít, az ugyanis, aki egy 12 hónap hűségidő vállalásával előfizet az új csomagra,

annak az első 6 hónapot teljesen elengedik, vagyis ez idő alatt díjmentesen használhatja az 5G sebességet. 

A Yettel ezzel elég nagy iramot diktál, a vállalat ugyanis még csak tavaly lépett be az otthoni szolgáltatások piacára a 4G-re épülő OtthonNet konstrukcióival – akkor még Telenor néven. A 4G-s alapcsomag átlagosan 150 Mbit/s letöltési sebesség elérésére képes, ezzel szemben az 5G már a vezetékes kapcsolatokkal vetekszik a maga 1000 Mbit/s letöltési sebességével.

Üröm az örömben, hogy az OtthonNet, úgy az OtthonNet Pro nem érhető el az egész országban, bár a Yettel a hálózat folyamatos fejlesztését ígéri. Hogy nálad elérhető-e az 5G-s Pro csomag, azt a vállalat oldalán, a lakócímed beírásával tudod leellenőrizni. Fontos azonban, hogy az 1000 Mbit/s-es sebesség 5G hálózati lefedettséggel rendelkező területen, megfelelő vételi adottságok mellett, ZTE MC7010 típusú kültéri modem használatával, a modem belső tápegységére CAT6 UTP kábellel csatlakoztatott, 2.5 GbE LAN interfésszel rendelkező számítógép igénybevételével érhető el.

„Azzal, hogy Magyarországon elsőként teremtünk olyan, az 5G technológiára épülő üzleti modellt, amely lakossági ügyfeleknek biztosít helyhez kötött vezeték nélküli internethozzáférést, újabb fontos lépést tettünk azon a stratégiai úton, hogy az ügyfelek otthonában is magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtsunk. Hiszünk abban, hogy versenyképes alternatívát nyújtunk új szolgáltatásunkkal, és hogy az 5G alkalmas a hagyományos vezetékes technológiák helyettesítésére.” – mondta el Peter Gazik, a Yettel Magyarország vezérigazgatója.

De a Borsod megyei internetezők is örülhetnek:

Borsod megyei gamer vagy? – Akkor most örülhetsz a szupergyors internetnek

 

https://leet.hu/samsungssd/

×