Hatalmas teljesítményugrást várhatunk iGPU fronton is.

Az elmúlt időszakban egyre több szivárgást olvashatunk az érkező Nvidia és AMD kártyákkal és processzorokkal kapcsolatban. Természetesen ezeket mindig kíváncsian böngészgeti az ember, ám az átlagos felhasználók nem egymillió forintos videókártyákkal kalkulálnak a jövőben sem, legyen az akármilyen erős. A legtöbb játékos az arany középutat szeretné belőni, ahol már kellemes FPS értékekkel számolhat, ám nem kell a fél házat elárverezni a hardverek megvásárlásához.

Úgy tűnik, hogy az AMD két legyet ütne egy csapásra a Phoenix APU-val!

 

Az AMD a Ryzen 7 5700G-vel bizonyította, hogy a Ryzen+RDNA magokat vegyítő APU-knak van keresnivalójuk a számítógépekben, ám 1080p-re még karcsú a fenti kombináció, így nem igazán lett népszerű a játékosok körében. Úgy tűnik, hogy ez nem sokáig lesz már így, hiszen a nyolc darab Zen 4 processzormaggal és a még be sem mutatott RDNA3 grafikai egységgel felvértezett Phoenix APU sok asztali CPU + VGA kombinációt is maga mögé utasíthat majd.

RX 6600 – Hasonló teljesítményt várhatunk

A rendelkezésre álló információk és némi spekuláció alapján a Phoenixben megtalálható iGPU a jelenlegi RX 6500 XT és RX 6600 szintjét hozhatja majd. A 4K persze továbbra is álom marad, de FullHD-ra kiváló választás lehet azok számára, akik szerényebb beállításokkal is beérik vagy szimplán csak kevésbé VGA igényes kompetitív címekkel játszanak leginkább. A hivatalos bejelentésig természetesen érdemes megfelelő súlyozással kezelni a híreket, akármennyire is megbízható forrásokról beszélhetünk.

Forrás: Tomshardware

Brutális pénzre büntetheti az EU az Apple-t az Apple Pay miatt

https://leet.hu/samsungssd/

×