Gaming

Neked menne? – Már EZZEL a kontrollerrel is játszható az Elden Ring

Túl könnyű volna az Elden Ring? Egyet se félj, ugyanis a From Software legújabb vért izzadós remekművének megjelenése óta arra van rápörögve a kreatív vénával is megáldott rajongói kemény mag, hogyan lehetne még jobban megnehezíteni a kalandot. Sokan erre az alternatív, de inkább bizarr kontrollereket hívták segítségül, így esett meg, hogy egyszer néhány banánnal fenekelték el a játék egyik legidegesítőbb bossát.

Ezúttal egy Dylan Beck nevű fickó álmodott nagyot, amikor kitalálta, hogy ha törik, ha szakad, de megpróbálkozik az Elden Ringgel egy gyermekeknek készített Fisher-Price kontrollert használva. Persze az, akinek van gyermeke, vagy simán csak ismeri a gyártó termékeit már rájöhetett, hogy a Fisher-Price kontroller valójában nem egy igazi kontroller, a gamepad ugyanis szimplán csak villog és hangokat ad, amivel megtanítja a totyisnak a számokat, a betűket és a színeket.

Rudeism-nek is becézett Dylan azonban messze hírhedt az őrült kontrolleres megoldásairól, egyszer például egy Morze-távíróval nyomta a Dark Souls 3-at, de készített egy mozgásérzékelős fénykardot is a Jedi: Fallen Orderhez is. Innen már nem nehéz összerakni a történetet: Dylan fogta a Fisher-Price gamepadet. összekötötte a gépével, és sikeresen játszott vele az Elden Ringgel.

Hogyan?

Nos, némi kreativitással, ugyanis alapvetően a gyerekjáték nem alkalmas ilyen dolgokra. Dylan a The Verge-nek árulta el, hogy mivel a Fisher-Price eredeti „joystickje” valójában csak egy gomb, bele kellett zsúfolnia egy teljes Arduino Pro Micro klónt és néhány mikrokapcsolót, hogy a játék eredeti nyomkodható, de funkció nélküli gombjait valódi gombokká alakítsa.

A legviccesebb azonban az, hogy a játék-kontroller eredeti funkcióit – az fény- és hangeffektjeit – sikerült megtartani, így Elden Ringezés közben néha felcsendül egy-egy gyereknóta. 

Persze a Fisher-Price kontrollerből sosem lesz egy teljes értékű játékvezérlő, mivel a gombkiosztás teljesen más, hiányosabb, mint egy hagyományos Xbox vagy PS-kontroller. Bár egy üzemmódválasztónak átalakított csúszkával el lehet érni az összes normál kontrolleres funkciót, a játék azért elég nehézkes lehet így. De cserébe legalább nagyon vicces.

 

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Nem csak te, a játékfejlesztők is unják már a mikrotranzakciókat

2024.02.05. - Sajnos vagy nem sajnos, olyan világot élünk, amikor videojátékot kiadni igazán jó üzlet…

1 perc telt el azóta...

Megvan, mikor nézheted meg otthon az Oscar-esélyes Oppenheimert

2024.02.05. - A 952 millió dolláros bevételt hozó és az idei év legmagasabb iparági elismeréseivel…

2 perc telt el azóta...

Naughty Dog: Jöhet a The Last of Us Part III, de akár egy spin-off is

2024.02.05. - Igen, igen, igen. Nagyon szeretjük a The Last of Us-t, amit joggal nevezhetünk…

1 óra telt el azóta...

Létezik egy beállítás, amivel a Windows 10 és 11 úgy nézhet ki, mint a 7

2024.02.05. - Sajnos mindenkinek el kell fogadnia, hogy a Windows 7 bár nagyon sokak által…

2 óra telt el azóta...

Így törik az Apple Vision Pro – hát persze, hogy rögtön letesztelték

Gábor János 2024.02.05. - Folytatódik a nemzetközi kütyüzúzó bajnokság: vannak YouTuberek, akik egész egyszerűen nem…

3 óra telt el azóta...

Nagyot megy a tanár a neten, aki Assassin’s Creeddel tanít történelmet

2024.02.05. - Megmondom őszintén, nagyon örülök annak, amikor a videojátékoknak gyakorlati haszna lesz az oktatásban…

4 óra telt el azóta...