Egy kupac banán után itt az újabb Elden Ring kontrolleres agymenés.

Túl könnyű volna az Elden Ring? Egyet se félj, ugyanis a From Software legújabb vért izzadós remekművének megjelenése óta arra van rápörögve a kreatív vénával is megáldott rajongói kemény mag, hogyan lehetne még jobban megnehezíteni a kalandot. Sokan erre az alternatív, de inkább bizarr kontrollereket hívták segítségül, így esett meg, hogy egyszer néhány banánnal fenekelték el a játék egyik legidegesítőbb bossát.

Ezúttal egy Dylan Beck nevű fickó álmodott nagyot, amikor kitalálta, hogy ha törik, ha szakad, de megpróbálkozik az Elden Ringgel egy gyermekeknek készített Fisher-Price kontrollert használva. Persze az, akinek van gyermeke, vagy simán csak ismeri a gyártó termékeit már rájöhetett, hogy a Fisher-Price kontroller valójában nem egy igazi kontroller, a gamepad ugyanis szimplán csak villog és hangokat ad, amivel megtanítja a totyisnak a számokat, a betűket és a színeket.

Rudeism-nek is becézett Dylan azonban messze hírhedt az őrült kontrolleres megoldásairól, egyszer például egy Morze-távíróval nyomta a Dark Souls 3-at, de készített egy mozgásérzékelős fénykardot is a Jedi: Fallen Orderhez is. Innen már nem nehéz összerakni a történetet: Dylan fogta a Fisher-Price gamepadet. összekötötte a gépével, és sikeresen játszott vele az Elden Ringgel.

Hogyan?

Nos, némi kreativitással, ugyanis alapvetően a gyerekjáték nem alkalmas ilyen dolgokra. Dylan a The Verge-nek árulta el, hogy mivel a Fisher-Price eredeti „joystickje” valójában csak egy gomb, bele kellett zsúfolnia egy teljes Arduino Pro Micro klónt és néhány mikrokapcsolót, hogy a játék eredeti nyomkodható, de funkció nélküli gombjait valódi gombokká alakítsa.

A legviccesebb azonban az, hogy a játék-kontroller eredeti funkcióit – az fény- és hangeffektjeit – sikerült megtartani, így Elden Ringezés közben néha felcsendül egy-egy gyereknóta. 

Persze a Fisher-Price kontrollerből sosem lesz egy teljes értékű játékvezérlő, mivel a gombkiosztás teljesen más, hiányosabb, mint egy hagyományos Xbox vagy PS-kontroller. Bár egy üzemmódválasztónak átalakított csúszkával el lehet érni az összes normál kontrolleres funkciót, a játék azért elég nehézkes lehet így. De cserébe legalább nagyon vicces.

 

A The Last of Us UE5 remake annyira valósághű, hogy nem tudom felfogni

 

https://leet.hu/samsungssd/

×