A lassan nyugdíjba vonuló Internet Explorert még mindig többen használják, mint kellene, ami már a Microsoftnak is kellemetlen.

Az Internet Explorer több évtizedes szolgálat után alig egy hónap múlva, június 15-én örökre nyugdíjba vonul. A Microsoft Windows mellé csomagolt böngészőt ugyan a legtöbben nem használtak másra, mint valamelyik konkurens program letöltésére, azért bőséggel akadnak olyanok is, akik büszke és hűséges használói voltak.

Ők pedig annyira kitartóak, hogy a StatCounter adatai alapján a világ internetezői közül 0,39 százaléknyian a mai napig az Explorert használják böngészésre. Ez pedig tekintve, hogy körülbelül már 5 milliárd ember van a világhálóra kötve, egészen sok, körülbelül 19-20 millió felhasználót jelent.

Ezért egyáltalán nem csodálkozhatunk azon, hogy a Microsoft a Tech Community oldalán megjelent blogbejegyzésében szinte már esdekel, könyörög az embereknek, hogy már most hagyják ott az IE-t, és ne várjanak a végleges búcsúval. A redmondiak a kérést elsősorban az üzleti felhasználóknak címezték, állítólag ugyanis a vállalatok azok, amelyek még az ősi időkből visszamaradt böngészőt használják inkább.

A Microsoft hardverekért felelős vezető termékmenedzsere, Eric Van Aelstyn azt javasolta, hogy az IE-t még mindig használó vállalkozások inkább maguk határozzák meg a nyugdíjazás időpontját, és ne várjanak júniusig. A váltást segítendő az Edge-et ellátták egy Internet Explorer móddal, ami már programokkal ellentétben támogatja az Internet Explorer olyan régebbi funkcióit, amelyek speciális internetes technológiákat igényelnek.

Ezt viszont a vállalkozásoknak külön be kell állítaniuk, le kell tesztelniük, így pedig még időben ki tudják küszöbölni az esetleges problémákat. Emellett a felhasználók is importálhatják az IE-s adataikat, amit az edge://settings/importData cím felkeresésével, majd a Microsoft Internet Explorer kiválasztásával tudnak könnyedén elvégezni. Ha valaki ezt nem teszi meg, és valamiért a leállás után is az Explorert indítja el, annál már csak az Edge fog betöltődni, így viszont félő, hogy számos fontos adat elvész.

via – Ghacks, TechRadar

A legfrisebb statisztikák szerint a magyar netezők csak nagyon kis százaléka használ még mindig Internet Explorert:

Chrome, Opera vagy Firefox? – Melyik böngészőt használják leginkább a magyarok?

https://leet.hu/samsungssd/

×