Úgy tűnik, hogy a Sony-nak bejött az exkluzív játékok PC-re történő kiadása, így folytatják a munkálatokat.

Az elmúlt időszakban a Sony úgy döntött, egy-egy sikeres PlayStation exkluzív játékát PC-n is megjelenteti. Nem volt rossz döntés, hiszen a Horizon Zero Dawn vagy a God of War kiadása hatalmas siker lett. Sokan bíztak abban, hogy a Sony folytatja a tendenciát, és még több PS-exkluzív cím érkezik PC-re. Aki úgy gondolta, ez a jövő, az nem tévedett sokat.

Egy friss szivárgás szerint elég sok PlayStation exkluzív cím PC-re is megjelenhet a jövőben.

A Redditen nemrég egy egyébként megbízhatónak gondolt szivárogtató, RockAgent osztott meg friss információkat a PC-portok kapcsán. Állítása szerint bár a Sony a közeljövőben még megjelentet pár fontos címet PS4-re is, de szép lassan az exkluzív tartalmak csak PS5-re készülnek majd. Ebben semmi meglepő nincs. A másik állítás viszont az, hogy mindeközben több cím is megjelenhet PC-n. Na, persze nem egyszerre, de néhány hónapos, vagy egy éves csúszással.

„A God of War Ragnarok lesz a PlayStation 4 Hattyúdala. A Sony ezt követően nem ad ki több korábbi generációs játékot, kivéve, ha egy fejlesztő nagyon szeretne PS4-portot a játékához, ami nem valószínű” – mondja a szivárogtató.

2023-tól csak a PS5 exkluzív címeket látunk majd a belső fejlesztőktől, miközben a PC-portokra való átállás is egyre fokozottabb lesz.

Bár korábban tervben volt, hogy megjelenik PS4-re az új Demon Souls, a Ratchet & Clank Rift Apart és a Deathloop is, de ezeket a terveket már törölték vagy törölni fogják. Ami viszont érkezhet majd PC-re is:

  • God of War: Ragnarök
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Demon’s Souls
  • Horizon Forbidden West
  • Gran Turismo 7
  • Ghost of Tsushima

A PC-portokat különböző stúdiók készítik, de az eredeti megjelenéstől számított néhány hónapon, vagy egy éven belül jönnek a PC-s megjelenések is. A Sony megállapodást kötött a Microsofttal, hogy a Deathloopot PS Plus Premium játékként elérhetővé teszi. PS Plus-ra és a Game Passra is megjelenik.

Természetesen ez csupán szivárgás jelenleg, így nem árt fenntartásokkal kezelni! Mindenesetre jó hírnek tűnik azok számára, akiknek nincs PS konzoljuk.

Ezt láttad már?

A Sony is beleáll: A PlayStation játékokba is jöhetnek a reklámok

 

https://leet.hu/xiaomi/

×