Ám a rossz hír, hogy a Zotac ezt a kártyát csak Kínában fogja kiadni…

A ZOTAC a múlt héten két RTX 3090 Ti modellt mutatott be: az AMP Extreme HoLo-t, amelyet tulajdonképpen a sajtónak magoltak ki tesztelésre, és a PGF OC modellt, amely egy full-custom kivitel, és csak a kínai vásárlók számára elérhető. A PGF széria sosem jutott el a globális piacra, de elég érdekes, hogy foglalkozzunk velük, mert jellemzően ezek nyújtják a legjobb teljesítményt a ZOTAC szériái közül.

Ezúttal azonban az RTX 3090 Ti PGF OC lényegében az AMP Extreme GPU specifikációit másolja.

Ugyanaz a 1890 MHz-es boost órajel és 450W-os alapértelmezett TDP értékkel rendelkezik. A vélemények szerint az AMP modell OC-vel 495W-ra módosítható, sajnos a PGF változat maximális teljesítménycélját nem ismerjük, mert azt még nem tesztelték, és az ilyen specifikációkat a ZOTAC nem tüntette fel.

Ami egyértelműen különbözik, az a két kártya vastagsága. Az AMP 6,5 cm-es és 3,5 slotos magasságához képest a PGF hivatalosan 4 slotos és 7,3 cm-es. Tudomásunk szerint ez lehet a legvastagabb 3090 Ti a piacon. Bár meg kell jegyezni, hogy a kártya valójában 5 cm-rel rövidebb és majdnem 1 cm-rel keskenyebb, mint az AMP modell.

A kártyát Ice Storm hűtési megoldással szerelték fel, három ventilátorral. A burkolatot és a hátlapot ARGB LED-ek világítják meg. A kártyához egy VGA-tartó konzol is jár, amelyre a súlya miatt van szükség.

Az RTX 3090 Ti PGF OC még nem kapható egyetlen kínai kiskereskedőnél sem, ezért az ára egyelőre ismeretlen. Az AMP változatot 15.000 RMB-ért (Kb ~ 800.000 Ft) árulják, így a PGF árazása nem lehet sokkal magasabb.

Íme a 3 AMD videókártya.

Teljesen más utat választottak, mint az Nvidia – Ilyen lesz a három új AMD videókártya

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/forrás és képek: VideoCardZ

×