Egyre több jel utal arra, hogy a gyártók már a következő generációt készítették elő.

Hosszas csúszások után az RTX 3090 Ti március végén jelent meg, ám az eredetileg tervezett januári időpontot is túl későinek tartották sokan. Papíron hónapokon belül érkezhetnek már az Ada kódnevet viselő, 4000-es RTX kártyák a boltok polcaira, így pár gazdag rajongón kívül nem sok felhasználó rohan megvenni a legerősebb gamer kategóriájú VGA-t. Több iparági elemző arra számított, hogy a 3090 Ti igazából a következő generációk előfutára lesz valamilyen szinten, úgy tűnik, hogy nekik is lett igazuk.

A 3090 Ti nyomtatott áramkörei igazából lebutított 40XX áramkörök?

Twitteren ghost_motley több képpel szemléltette, hogy miért lehet ez igaz. A ZOTAC, MSI és EVGA 3090 Ti kártyák áramköreiről több olyan komponens is hiányzik, melyeknek a fizikai helye már megvan, szimplán csak nem forrasztották fel azokat. Leginkább olyan alkatrészekre vonatkoznak ezek, melyek az energiaellátásért felelősek. Egy 450 wattos Ampere GPU egység esetén valószínűleg ezek nem is kellenek, ám egy 600 wattot kérő, következő generációs Ada chipnél már jól jönnének.

Az összes high-end RTX 40 kártya 16 pines Gen 5 csatlakozóval érkezik majd, az egyedi, nem referencia modellek talán kettővel is, így meg sem lepődünk, hogy több 3090 Ti NYÁK-ján meg is találhatjuk ezek helyét is. Az Nvidia és a fentebb említett partnerek nem bíztak semmit a véletlenre, a 3090 Ti ideális volt ezen fejlesztések letesztelésére, így kevesebb problémába futhatnak majd bele a tényleges gyártás során.

Forrás: Videocardz

Brutális állat a pályán! – Ilyen erősre sikerült az Nvidia új csúcskártyája

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×