A tehetséges mérnök már sokadjára bizonyítja, hogy nincsen lehetetlen, csak tehetetlen.

Nem tudjuk, hogy ki és miért akarna egy Lightning-csatlakozós Android-telefont, mindenesetre a tátongó piaci rést meglátva Ken Pillonel gyorsan összedobott egyet.

A tehetséges mérnök korábban azzal vált ismertté a tech világában, hogy egy iPhone-ba szerelt egy USB-C-t úgy, hogy a készülék tökéletesen működésképes maradt. Ezt az egyensúlytalanságot szerette volna feloldani a Lightninges Samsunggal, ami azért volt egy sokkal nehezebb feladvány, mert a Lightning kizárólag az Apple termékeivel kompatibilis.

Az első feladat tehát az volt, hogy rájöjjön hogyan verheti át a Lightninget, hogy az azt higgye egy iPhone-hoz van csatlakoztatva, a trükknek pedig el kell férnie a telefon borítása alatt. Ehhez egy alsó-közép kategóriás Samsung A51-et választott.

Tervezés, forrasztás és némi bütykölés után az elkészült Samsung A51 nemcsak töltésre, hanem adatátvitelre is teljesen tökéletes volt a Lightning-kábelen keresztül. A folyamatról természetesen egy videót is készített, bár azt azért ő is elismerte az Engadgetnek, hogy aligha találnánk olyan embert a Földön, aki kifejezetten egy ilyen Androidra vágyna.

Poénnak és kísérletezésnek azonban tökéletes volt, főleg, hogy az Európai Unió várhatóan májusban megszavazásra kerülő új jogszabályának értelmében hamarosan az Apple kénytelen lesz a Lightninget USB-C-re cserélni. Szerencséjére, Pillonel már az Apple gyártásának átállítása előtt bebizonyította, hogy nem lehetetlen dolgokról van szó.

És ez volt a tavalyi iPhone+USB-C projektje, amit aztán 27 millió forintért árverezett el:

Elkészült a világ legelső USB-C-s iPhone-ja – Hamarosan búcsúzunk a Lightning-től

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×