Korábban volt már egy hasonló próbálkozás, de arról nagyon hamar kiderült, hogy kamu. Ez viszont igazi.

29 évvel ezelőtt, 1993-ban a Doom maga volt a csoda, hiszen nemcsak játékba hozott egy komplett műfajt, de a videojátékos grafikát is egy teljesen új szintre emelte. John Carmack és John Romero az id Software élén valami igazán elképesztőt, játéktörténelmit alkotott, amin ugyan meglátszik már az idő vasfoga, még mindig az egyik legjobb és legszórakoztatóbb FPS, ami valaha készült.

Ha viszont valaki esetleg azért nem ült volna le még e klasszikus elé, mert fáj a szeme a sok pixeltől és sprite-tól, akkor számukra most van egy remek hírem. Ennek pedig még a régi motoros rajongók is ujjongani fognak, hiszen legutoljára ennyire gyönyörűnek csak akkor láttuk a legendaindító Doomot, amikor megjelent.

Egy sultim_t nevű modder ugyanis elkészítette a Doom első részének ray tracinges tuningját, ami olyan külsőt ad a játéktörténelem egy darabjának, amilyenben még nem láttuk.

A tehetséges modder stílusosan április 1-én jelentette be az RTX Doomot, ami miatt sokan talán átverésnek hihettek, de nem az. A megszépített Doom (néhány korábbi próbálkozással ellentétben) nagyon is valós, az egészet pedig bárki szabadon letöltheti a Githubról. Üröm az örömben, hogy csak az első három fejezet kapta meg a tupírt, illetve – egyelőre – csak NVIDIA-kártyákon bírható működésre. Ehhez pedig elengedhetetlen lesz még az eredeti Doom megléte is, de szerencsére fillérekért be lehet szerezni a digitális boltokból.

Cserébe viszont egy minimum akkora változást kapunk, mint amilyet 2019-ben a Quake 2 RTX verziójában is tapasztalhattunk. Valós idejű fényhatások és árnyékok, a felületek valósághűbbek, a tükröződések pedig egészen elképesztőek. Egyszerűen csodálatos, reméljük egyszer majd a teljes kampányt végigmészárolhatjuk RTX-ben.

Egy másik klasszikusból pedig most először készül videojáték:

Amin egy generáció nőtt fel – Játék készül a kultikus Egyszer volt… az élet rajzfilmből

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×