Az AMD azt állítja, hogy a Radeon RX 6500M felülmúlja az Intel Arc A370M-met.

Az AMD úgy döntött, hogy a játék GPU-k terén „új szereplőt” üdvözöl, és saját benchmarkokat ad a leggyorsabb (eddig) megjelent Arc Alchemist videókártyákhoz képest. A 2 nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott összes hivatalos Intel-teljesítménytáblázat a saját integrált GPU-ikra vonatkozott. Sajnos az Intel nem adott mintát az Arc-alapú termékekből az értékelőknek, ami azt jelenti, hogy vagy az ilyen hivatalos benchmarkokra kell hagyatkoznunk, vagy arra, amit az első felhasználók közzétettek.

Az AMD a Radeon RX 6500M és az Arc A370M közötti összehasonlító táblázatot tett közzé.

Az Intel megoldása egy teljes ACM-G11 GPU-ra épül 8 Xe-Core-ral (1024 FP32 mag), míg az AMD Navi 24 XM processzora 16 Compute Unit (1024 mag) processzorral rendelkezik.

A két SKU közötti hasonlóságok egy kicsit tovább mennek. Először is, mindkettő TSMC N6-os gyártástechnológiával készül (az AMD egyetlen 6 nm-es GPU-ja az egész RDNA2 termékcsaládban), és ugyanazok a memória specifikációk, 4 GB 64 bites GDDR6. Azonban minden mobil GPU összehasonlításánál messze a legfontosabb mérőszám a TDP tartomány, és ezek mindkét megoldásnál megegyeznek: 35W és 50W között.

Az AMD által ma közzétett grafikonból megtudhatjuk, hogy az RX 6500M legalább öt olyan játékban gyorsabb, amelyeket 1080p felbontásban, közepes beállításokkal teszteltek. Ezek természetesen főként AMD által támogatott címek.

Az Intel belsős benchmarkja.

Az AMD itt egyértelműen az Intel marketingjét gúnyolja ki, akik itt 90 FPS-t állítottak 1080p-s játéknál. Kiderült, hogy igényesebb címeknél ez nem egészen így van.

Íme az összehasonlítás:

forrás: VideoCardz.com

Mit gondoltok az AMD szemtelenségéről?

Fejhallgató beépített légtisztítóval? – A Dyson őrült dolgot talált ki

 

forrás: VideoCardZ

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×