A Dyson bemutatja első olyan fejhallgatóját, amely beépített légtisztítóval rendelkezik, amely segít kiszűrni a veszélyes részecskéket és a szennyezést.

A levegő szűrése az elmúlt években eléggé aktuális témává vált, tekintettel a COVID-19 világjárvány világra gyakorolt hatására. A Razer korábban már felkapta a fejét, miután bemutatott egy RGB levegőszűrő arcmaszkot, de nem ez az egyetlen technológiai vállalat, amely ezen az ötleten dolgozik.

A Dyson, a porszívóiról és lapát nélküli ventilátorairól talán leginkább ismert cég most bemutatta a fejhallgató és légszűrő kombinációjának kiadására vonatkozó terveit.

Azzal a céllal tervezték, hogy kiszűrje a veszélyes méreganyagokat és részecskéket, miközben az emberek a szabadban tartózkodnak, ráadásul a kedvenc zenéiket is hallgathatják.

A Dyson Zone, egy kiváló minőségű fejhallgató, amelybe aktív zajszűrő technológiát építettek be. A fejhallgató szorosan lezárja a fület, miközben egy mikrofon figyeli a körülötte lévő hangokat, és semlegesíti a hangot, mielőtt az elérné a felhasználót. A fejhallgató egyedülálló tulajdonsága azonban egy kis szájrész, amely a fejhallgató aljához csatlakozik és abból nyúlik ki.

Ez a szájrész úgy van kialakítva, hogy tiszta, szűrt levegőt juttasson a felhasználóhoz. A fülkagylóban lévő szűrőrendszeren keresztül szívja be a levegőt, majd a felhasználó arca fölé nyomja ki ezt a levegőt, ami elméletileg könnyebbé teszi a légzést, mint egy hagyományos arcmaszk viselése. A Dyson Zone-t azonban az különbözteti meg a többi maszktól és személyes légszűrő rendszertől, hogy ez a maszk egyáltalán nem érinti a szájat vagy az orrot. A merev szájrész közvetlenül az orr és a száj előtt ül, de nem érinti azt, ami segíthet azoknak, akik a hagyományos maszkoktól túlterheltnek érzik magukat, hogy ebben kényelmesebben érezzék magukat.

Érdemes megjegyezni, hogy a Dyson Zone információi között sehol sem szerepel a COVID-19, sem más vírusfertőzésekre való hivatkozás.

A Dyson Zone már hat éve fejlesztés alatt áll, jóval a világjárvány megjelenése előtt. Úgy tűnik, hogy a fejhallgatót elsősorban olyan dolgok kiszűrésére szánták, mint a szennyező részecskék, allergének és egyéb, a levegő minőségét rontó általános tényezők. Mivel a szennyezés egyre nagyobb problémát jelent a nagyvárosi területeken, és az erdőtüzek egyre gyakoribbá válnak egyes helyeken, például az Egyesült Államok nyugati partvidékén, nyilvánvaló, hogy ez még akkor is potenciális lehetőségeket kínálhat a felhasználóknak, ha a COVID-19 már csak a történelem része.

Egyelőre nincs információ arról, hogy mennyibe fog kerülni a Dyson Zone, vagy hogy mikor fog megjelenni. Azonban ennyi év csendes fejlesztés után valószínűleg joggal mondhatjuk, hogy ez a bejelentés azt jelenti, hogy a Dyson nagyon közel van a termék gyártásához, így akár már az év végén a felhasználók kezébe kerülhet.

Nos mit gondoltok, itthon is jól jöhet egy ilyen?

Újra lecsapott a Lapsus$ – A DHL, a Facebook és az Apple is érintett lehet a támadásban

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×