A videojáték-ipar nem kevés adományt gyűjtött össze eddig az ukrán háborús helyzetben élők számára. Ezt mind a fejlesztők, kiadók és a játékosok dobták össze.

Azt bizonyára már mindenki tudja, hogy az Ukrán-Orosz háború áldozatainak megsegítésére rengeteg szervezet indított gyűjtést. Ebből a videojáték-ipar szereplői is kivették a részüket, köztük fejlesztők, kiadók, sőt még a játékosok is. Az Epic például a Fortnite bevételeit ajánlotta fel.

Most egy elemzés kimutatta, hogy a videojáték-ipar eddig több mint 112 millió dollárt gyűjtött össze ukrajnai humanitárius segélyakciókra.

Ez bizony több mint 38 milliárd forint. Miközben sok cég (például a Microsoft, a Sony és a Nintendo) elvágta Oroszországot a szolgáltatásaitól a háború miatt, a kiadók és fejlesztők gyűjtésa az ukrán rászorulók megsegítésére igen eredményesnek mondható. A most összeállított adatok szerint a játékipar több mint 112 millió dollárt gyűjtött össze különböző szervezeteknek, amelyek célja az ország megsegítése. Az alábbi listából az is kiderül, hogy az Epic gyűjtötte a legtöbbet, aztán a Humble Bundle.

Ez persze semmiképpen sem a végleges, vagy teljes lista, hiszen itt a legtöbbet gyűjtött videojáték-ipari szereplőket összesítették. Több ezer dollárt gyűjtöttek össze közben ismert influencerek is, mint a Twitch streamer Hasanabi, aki több mint 216 000 dollárt tudott összegyűjteni Ukrajnának, felülmúlva a The Pokemon Company óriáscég adományát.

Szívből reméljük, hogy ebből is látszik, milyen segítő szándék áll a gamerek és a játékcégek mögött. Azt is reméljük, hogy ez a hatalmas adomány jó helyre került.

Ehhez kapcsolódik:

Brutális mennyiségű pénz csinált egyetlen nap alatt a Fortnite – Az egészet eladományozza az Epic

 

×