Hol és mikor játszódik a Grand Theft Auto VI története? Ez egy olyan kérdés, amelyet a rajongók már egy évtizede feltesznek maguknak.

Bár a Rockstar már hivatalosan is bejelentette, hogy készítik a Grand Theft Auto sorozat következő részét (ami valószínűleg a GTA 6 lesz), még mindig nagyon keveset tudunk róla. Ez persze azt is jelenti, hogy az adatbányászok, a szivárogtatók, a bennfentesek, sőt a teóriagyártók nem álltak le, és továbbra is öntik az infókat a netre a játékról. A legnépszerűbb elmélet szerint a következő rész Vice Cityben játszódik majd, aminek térképe folyamatos frissítésekkel bővül majd.

Ám van egy elmélet egy több síkon játszódó történetről is.

Egy Onion00048 nevű állítólagos szivárogtató most azt mondja: a GTA VI fő története Vice City-ben játszódik, de Liberty Cityben és Dél-Amerika egyes részei is fontos szerepet játszanak.

Ez azt is jelenti, hogy a GTA VI két különböző időszakban, vagyis idősíkban játszódhat. A szivárogtató szerint a Rockstar egy lépéssel tovább lép, és megváltoztatja a GTA V több főszereplős megközelítését. A főszereplőket több évtizedes eltolódással követhetjük nyomon. A pletykák szerint a játék első fele 1985-ben játszódik majd, a játék utolsó fele pedig a mai korban. Lehetséges, hogy a történet ide-oda repít minket a helyszíneken és az időben, és a történet a múltban és a jövőben valahogyan kapcsolódik majd. Persze az is lehet, hogy mi szabadon dönthetünk majd arról, hogy melyik időben kalandozunk.

Persze ez eddig csak feltételezés és pletyka, és úgy is kell kezelni. Ugyanakkor ez egy érdekes felvetés, és lehet feldobná a GTA történetét. Bár, lehet nem győzné meg a játékosokat az, ha ledobnának egy maroknyi 80-as évekbeli autót ugyanarra a pályára, elvárva, hogy azt gondolják: ez egy másik kor. De ki tudja…

Ezt láttad már?

A Rockstar meglátta a pénzt: Előfizetéses szolgáltatás indul a GTA Online-ban

 

×