A Rockstar egy teljesen új előfizetéses szolgáltatással próbálna még több pénzt kisajtolni a GTA Online-ból.

A Rockstart az utóbbi egynéhány évben sorra ábrándítja ki a játékosokat a profitorientált stratégiájával, amely oltárán olyan negatív klasszikusok születtek, mint a felújított GTA-trilógia, a sokadjára kiadott, de nevetségesen kevés újdonságot tartogató GTA V, vagy a modderek folyamatos rettegésben tartása.

Ebbe a díszes kompániába csatlakozhat be hamarosan a stúdió legújabb találmánya, az új, GTA+ elnevezésű GTA Online előfizetéses szolgáltatás. 

Igen, a Rockstar elindít egy fizetős szolgáltatást abban a játékában, amivel idestova már 9 éve gombolja le egyre érdekesebb módokon a játékosokat. A GTA+ tulajdonképpen hasonló szolgáltatás lesz, mint amilyen a Fortnite Crew, vagyis egy fix havidíjért cserébe játékbeli valutát és különböző extra tartalmakat kapunk a játék máig töretlen népszerűségnek örvendő online módjában.

Aki erre befizet, az havonta 500.000 játékbeli dollárt kap, speciális akciókban vehet részt, exkluzív ingatlanokat vásárolhat, különböző járműfejlesztéseket kap, illetve korábbi frissítésekhez és eseményekhez is hozzáférést nyer.

A GTA+ március 29-én fog elindulni PlayStation 5 és Xbox Series S/X konzolokon, és összesen 2-2500 forintba fog kerülni havonta, ami elsőre nem tűnhet soknak, de ha belegondolunk, hogy nem kérnek el sokkal többet egy alap Game Pass, egy PS Plus, vagy egy HBO Max előfizetésért cserébe, akkor már picit megváltozik a dolog fekvése. Mindemellett a GTA V már egy 9 éves játék, aminek Online része így is ki van tömve mikrotranzakcióval, arról már nem is beszélve, hogy (a Fortnite-tal szemben) a játék sem ingyenes.

A Rockstar újítása ugyanakkor nem is fest túl jó jövőképet horizontra, hiszen ez tulajdonképpen csak azt jelzi, hogy a GTA V-tel még elég sokáig számolnak. Ez pedig azért is lehet riasztó, mert nemrég jelentették be a GTA következő nagyobb felvonását, és ugyan nem mellékeltek hozzá megjelenési dátumot, de a GTA+-ból arra következtethetünk, hogy addig fogják húzni a fejlesztést, amíg csak tudják. Ennek oka pedig egyre valószínűbb, hogy nem fejlesztési nehézségek, hanem a GTA Online-nak nevezett pénzcsináló lehet, amit egyelőre még nem engednének el.

Neked tetszik a GTA+ szolgáltatás? Írd meg kommentben a véleményed!

Íme az új Joker! – Megnézheted a The Batman törölt, hidegrázós Joker-jelenetét

 

×