Az argentin legenda, Diego Maradona összes ICON lapja veszélybe került egy rendelkezés miatt, ami által az EA-nek törölnie kell a játékost a FIFA-ból.

Bombaként robbant a hír Twitter-en, hogy az EA törölni fogja az argentin legenda, Diego Maradona összes verzióját a FIFA 22-ből.

A háttérsztori

Maradona sajnálatos halálát követően egy védjegyjogra vonatkozó követelés kétségbe vonja az EA-val kapcsolatos megállapodást, hogy a hasonmás szerepeljen a játékban. Az Infobae argentin hírügynökség szerint a hónap elején megjelentek a hírek, hogy egy bíró elismerte, hogy Maradona védjegyjogai miatt keresetet nyújtottak be

Forrás: Dexerto

Az EA a megállapodást Maradona játékban való részvételéről korábbi menedzserével és barátjával, Stefano Ceci -vel kötötte meg, akinek az Eurogamer szerint nem volt jogi felhatalmazása ilyen dokumentumok aláírására. Matias Morla ügyvéd 2021 októberében szerezte meg az irányítást a Maradona brand felett, és most veszélyben van az EA-vel kötött korábbi megállapodás, a szerepeltetést illetően.

Mi lesz a következmény?

Mivel ez egy védjegyjogi vita és így az EA kénytelen törölni a játékból az összes létező Maradona lapot, így nemcsak a Draft-ból, SBC-ből, csomagokból kell eltávolítani, hanem a klubból is, amennyiben már van bármilyen változatban kártyája a birtokotokban. Ez viszont így tovább bonyolítja az amúgy is kellemetlen szituációt, ugyanis valahogy kompenzálni kell a veszteséget elszenvedő játékosokat. Ennek a hogyan?-ja még kérdéses, hiszen ha törlik a lapokat a játékból, nagy háborgást keltene mindenkiben, hogyha a Quick Sell árát írnák jóvá. Hasonló értékű/szintű játékost pedig, ha kompenzációként adnak, az is igen bonyolult lenne, hiszen ki tudja, hogy kinek melyik játékoslap lenne kedvező?

Ti mit szóltok ehhez?

 

Kiemelt kép: www.fifaultimateteam.it

 

Ezt olvastad már?

Itt van! – Megérkezett az új FUT Friendlies mód a FIFA 22-be!

 

×