Életmód

Mi a fene?! – Élő adásban verték meg az IRL streamert Japánban

A streamelés szórakoztató és élvezetes hobbi lehet, de nem veszélytelen. Akár otthon ülsz és játszol, akár a városban járkálva, az online közvetítés mindig kockázatos.

A rosszindulatú nézők megtalálhatják a streamer címét, és hamisan jelenthetik az FBI-nak vagy más szervezetnek. Sőt, többször előfordult már, hogy az IRL streamereket zaklatták, miközben az utcán sétáltak.

Ez történt CashMeow-val is Japánban egy étkezés közben, amikor zaklatással, fizikai támadással és rongálással szembesült.

Miközben egy japán étterem előtt ült, CashMeow-t egy csapat fiatal férfi közelítette meg. Egyikük megkérdezte, honnan jött, míg a következő elvette Cash vizét az asztalról, és megitta. Egy harmadik férfi odalépett, hogy látszólag megállítsa a vízivót, és hogy szóljon a streamernek, hogy ne szálljon vitába velük.

Cash elmagyarázta, hogy a fiú megitta a vizét, de a harmadik férfi csak annyit mondott nekik, hogy nyugodjanak meg és üljenek le. A streamer felkapta a kamerafelszerelését, hogy lefilmezze a veszekedést, ekkor a harmadik férfi megragadta a szelfibotját, és állítólag eltörte azt.

A közvetítés ezen a ponton megszakadt, de a veszekedésről készült klip alább megtekinthető.

 

Amikor néhány perccel később az élő videókapcsolat visszatért, Cash már jelentette az esetet a rendőrségen. Cash azt állítja, hogy az egyik fiú leköpte őt, de a csoport azonnal lelépett, amint hívták a rendőrséget.

Cash megmutatta a rendőröknek a csoportról készült felvételeket, és rámutatott, hogy melyikük törte össze a kameraberendezést. Miután megköszönte a rendőröknek, visszaült, hogy megmutassa a nézőknek a károkat. Kijelentette, hogy az élete nincs veszélyben, de szeretné, ha az elkövetőket elkapnák.

Pillanatokkal később a csoport visszatért, és rátámadt Cash-re. A férfi kiesett a székéből és az utcára esett, mielőtt a két támadó ismét elmenekült. Sajnos erről is készült felvétel…

 

CashMeow azonban kijelentette, hogy jól van, és hogy szerinte a rendőrség őrizetbe vette az egyik érintett férfit. Cash chat- és Discord-szerverének segítségével a rendőrség azonosítani tudta a támadókat. Cash olcsón megúszta, hiszen a két támadó akár súlyosan is megsebesíthette volna a streamert.

A rendőrséggel együtt távozva Cash kijelentette, hogy meg kell vágnia az élő felvételt. Egyelőre a streamer biztonságban van, és legalább az egyik támadót elfogták.

A japán rendőrség nagyon szigorúan jár el az ilyen esetekben, hiszen a támadók elméletileg nem helyi lakosok voltak. Így lehetséges, hogy ki is toloncolják őket.

forrás: r/LiveStreamFail, Dexerto

DV

Korábbi cikkek

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

11 perc telt el azóta...

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

32 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

2 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

2 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

3 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

3 óra telt el azóta...