Egy tokiói IRL stream során, CashMeow kamerafelszerelésének egy részét is tönkretették, majd később meg is verték, mindezt élő adásban.

A streamelés szórakoztató és élvezetes hobbi lehet, de nem veszélytelen. Akár otthon ülsz és játszol, akár a városban járkálva, az online közvetítés mindig kockázatos.

A rosszindulatú nézők megtalálhatják a streamer címét, és hamisan jelenthetik az FBI-nak vagy más szervezetnek. Sőt, többször előfordult már, hogy az IRL streamereket zaklatták, miközben az utcán sétáltak.

Ez történt CashMeow-val is Japánban egy étkezés közben, amikor zaklatással, fizikai támadással és rongálással szembesült.

Miközben egy japán étterem előtt ült, CashMeow-t egy csapat fiatal férfi közelítette meg. Egyikük megkérdezte, honnan jött, míg a következő elvette Cash vizét az asztalról, és megitta. Egy harmadik férfi odalépett, hogy látszólag megállítsa a vízivót, és hogy szóljon a streamernek, hogy ne szálljon vitába velük.

Cash elmagyarázta, hogy a fiú megitta a vizét, de a harmadik férfi csak annyit mondott nekik, hogy nyugodjanak meg és üljenek le. A streamer felkapta a kamerafelszerelését, hogy lefilmezze a veszekedést, ekkor a harmadik férfi megragadta a szelfibotját, és állítólag eltörte azt.

A közvetítés ezen a ponton megszakadt, de a veszekedésről készült klip alább megtekinthető.

 

Amikor néhány perccel később az élő videókapcsolat visszatért, Cash már jelentette az esetet a rendőrségen. Cash azt állítja, hogy az egyik fiú leköpte őt, de a csoport azonnal lelépett, amint hívták a rendőrséget.

Cash megmutatta a rendőröknek a csoportról készült felvételeket, és rámutatott, hogy melyikük törte össze a kameraberendezést. Miután megköszönte a rendőröknek, visszaült, hogy megmutassa a nézőknek a károkat. Kijelentette, hogy az élete nincs veszélyben, de szeretné, ha az elkövetőket elkapnák.

Pillanatokkal később a csoport visszatért, és rátámadt Cash-re. A férfi kiesett a székéből és az utcára esett, mielőtt a két támadó ismét elmenekült. Sajnos erről is készült felvétel…

 

CashMeow azonban kijelentette, hogy jól van, és hogy szerinte a rendőrség őrizetbe vette az egyik érintett férfit. Cash chat- és Discord-szerverének segítségével a rendőrség azonosítani tudta a támadókat. Cash olcsón megúszta, hiszen a két támadó akár súlyosan is megsebesíthette volna a streamert.

A rendőrséggel együtt távozva Cash kijelentette, hogy meg kell vágnia az élő felvételt. Egyelőre a streamer biztonságban van, és legalább az egyik támadót elfogták.

A japán rendőrség nagyon szigorúan jár el az ilyen esetekben, hiszen a támadók elméletileg nem helyi lakosok voltak. Így lehetséges, hogy ki is toloncolják őket.

Vigyázz a Valorant-videókkal! – YouTube-on terjed egy adat- és pénzlopó vírus

https://leet.hu/shop/newmerch/forrás: r/LiveStreamFail, Dexerto

×