Egy ártatlannak tűnő QR-kód olvasó komoly gondokat okozhat az Android felhasználóknak. Gyorsan töröld ezt az appot!

Az senkinek sem meghelpő gondolom, hogy egyes letölthető alkalmazások szeretnének tőlünk pénzt vagy adatokat lopni. Ezeket néha nagyon nehéz kiszűrni, még akkor is ha a Google mindent megtesz ezek letöltása érdekében. Egy QR-kód-olvasó most külön módszerrel kerüli el a lebukást, de jobb tudni róla.

A QR Code & Barcode Scanner nevű alkalmazás nevű alkalmazás trójai programot telepít a telefonra.

Az említett trójai alkalmas személyes adatok, például jelszavak, üzenetek és egyebek adatok ellopására képes. Egy biztonsági cég nemrég arról számolt be, hogy a QR Code & Barcode Scanner alkalmazást már több mint 10 000 alkalommal telepítették. Az app azért aljas, mert a letöltés és telepítés után kér egy frissítést, amit aztán azonban nem a Google Play rendszerén keresztül tesz meg, hanem egy külső oldalról még egy app telepítését kéri. A QR Code Scanner: Add-On azonban már egy TeaBot banki trójai – írja a itechpost.

Az ártalmas trójai aztán képes minden képernyőn történő adatot rögzíteni, még azokat a biztonsági belépéseket is, melyeket pont azért hoznak létre, hogy ne tudjanak mások belépni a rendszereinkbe. Így bakszámlákhoz, közösségi oldalakhoz, üzenetekhez fér hozzá.

Az applikáció sok más hasonló app nevével összetéveszthető, ezt azonban a QR BarCode Scanner Business LLC fémjelzi. Ha ezt letöltötted, töröld a telefonodról!

Ezt láttad már?

Új kártyát vennél? – Már nem kell sokat várni az Intel új videókártyáira

 

https://leet.hu/nonap/

×