Az iPad Airről sem szabad megfeledkeznünk.

Az Apple kedd este tartotta a legújabb bemutatóját, ahol több izgalmas terméket is sikerült leleplezniük. Az új iPhone SE-ről már percekkel a bejelentés után beszámoltunk, ám az „olcsó” almás telefon csak egy volt az esti felhozatalból. Örülhettek az Apple táblagépeinek rajongói, de a profi studiókat üzemeltető cégek is elégedetten csattinthattak a keynote végén.

Nézzük is, hogy milyen Apple termékek érkeznek a boltok polcaira az elkövetkezendő hetekben!

iPad Air 5

iPad Air

Sok Androidos felhasználó is elismeri, hogy táblagépekben az Apple viszi a pálmát. Alacsonyabb árkategóriákban ott vannak a sima iPad névvel ellátott modellek, feljebb pedig a Mini, Air és Pro széria. Ezúttal az Air kapott egy eléggé radikális ráncfelvarrást:

  • Megkapta az Apple M1-es processzorát, 8GB RAM társaságában (Korábban ez „A” szériás telefonprocesszor és 4GB ram volt)
  • 5G modemmel ellátott verziót is vásárolhatunk
  • 12 megapixeles előlapi kamerát kapott

Hazánkban 249 990 forintba kerül a legolcsóbb, 64 GB-os, Wi-Fi-s modell.

Mac Studio és Studio Display

Kicsi a bors, de erős

Az Apple gondolt egy merészet és a brutálisra sikerült M1 Max processzorukat gyakorlatilag megduplázták, hogy létrejöhessen az Apple M1 Ultra. Erre már a Max kifejlesztésénél gondoltak, hiszen fontos volt előre megtervezni, milyen módon és sebeséggel kommunikálhat majd a két Max-ból összegyúrt egység. A 20 magos CPU-val és 48 magos GPU-val felszerelt egységet közel 1 700 000 forintért rendelhetik meg a felhasználók, a sima Max-os változat már 900 ezerért is a miénk lehet.

5K Retina – Studio Display

Egy ilyen géphez nem szokás csatlakoztatni egy sima FullHD monitort, így az Apple kapásból jelentkezett egy új megjelenítővel is, mely az egyszerű Studio Display nevet viseli. 27 inch-es képátló, 5K felbontás, 600 nites fényerő és az elmaradhatatlan P3 színtartomány támogatása garantálja, hogy szinte lefolyik a tartalom a képernyőnkről. Egy 12 megapixeles webkamera, illetve egy hat hangszóróból álló hifihangrendszer is helyet kapott a Studio Display-ben. Az indulóár 659 000 forint, ám a fenti specifikációk fényében aligha okozhatott ez meglepetést.

Íme az új olcsó, A15 chippel felvértezett iPhone SE – és pár nap múlva meg is jelenik

https://leet.hu/nonap/

×