Alig egy ezresbe kerül, cserébe viszont nemcsak egy tök jó kis hazait kapunk, de támogathatunk egy feltörekvőben lévő magyar fejlesztőt is.

A napokban jelent meg Steamen egy új magyar fejlesztésű indie játék, méghozzá annak is a jobbik fajtájából – szúrta ki a Gamestar. A HYDE című egészen pofásan festő alkotás nemcsak azért lehet különleges, mert hazai, hanem azért is, mert egyetlen tehetséges srác, Mürkl Márió dolgozott rajta.

A HYDE egy harmadik személyű puzzle-kalandjáték, amely során egy Torque nevű ex-katonát irányíthatunk. Hősünk rejtélyes módon titokzatos ősi romok között találja magát, azt azonban nem tudja, hogy mi lehet ez a hely, vagy hogy miként került oda. A feladatunk tehát megtalálni a kiutat a megannyi titkot és feladványt rejtő romok közül. Ebben segítségünkre lesz egy kinetikus fegyver is, amely kulcsfontosságú eszköz a feladványok megoldásában.

A HYDE nem mellesleg egészen jól is néz ki, amiről az alatta dörmögő Unreal Engine 4 gondoskodik, de a gépigénye is eszerint alakul (min.  GTX 1650 Super, 16GB RAM, Ryzen™ 5 2500X). A játék természetesen nem egy AAA-s szuperprodukció, vagyis mindenki így is álljon hozzá: nem tartogat 100+ játékórát, ultra-változatos térképet, vagy kidolgozott NPC-ket.

Ennek megfelelően épp csak ezer forintba kerül a Steamen, ahol mindösszesen 2,89 euróért, jelenlegi árfolyamon számolva 1100 forintért vásárolhatjuk meg.

Máriónak nem mellesleg van egy másik alkotása is, méghozzá egy szintén nagyon jól kinéző, gyors játékmenetre épülő multiplayer FPS, a CyberBorn, amit ugyancsak egymaga hozott tető alá. Szóval egészen biztosak lehettek, hogy a játékért kifizetett ezres jó helyre fog vándorolni, amellyel támogathatjátok a játékfejlesztői ambícióit is.

 

Egyedül készít multiplayer horrort egy magyar gamer – Ilyen lesz a Nightmare Party

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×