A flagship alatti kategória királya lehet a Dimensity 8100.

A MediaTek nem ismeretlen cég, főleg ha otthonosan mozgunk a mobilok világában. A vállalat mobiltelefonokba, tabletekbe gyárt chipeket, ám a kezdeti időszakban meglehetősen lemaradt a Qualcomm vagy a különböző gyártók saját termékeihez képest, hardveres és szoftveres támogatottság terén is. Egy ideje már egyre jobban kezdenek felzárkózni, a Xiaomi is előszeretettel nyúl Dimensity szériás SoC chipekhez az elmúlt egy-két évben.

A legújabb prémium kategóriás fejlesztésük több szempontból is odapirított a Snapdragon mobilprocesszoroknak!

Dimensity 8100 és a többiek

Weibo-n, a kínaiak közösségi oldalán bukkantak fel az első tesztek a Dimensity 8100-zal kapcsolatban. A tesztek során Qualcomm Snapdragon 888 és 870 modellek ellen indult harcba és egyáltalán nem vallott szégyent. Többszálas teljesítményben mindkét processzort sikerült legyűrnie, sőt, az abszolút flagship 8 Gen 1 is csak pár ponttal hozott többet. Egyszálas méréseknél azonban kicsit lemaradt a többiektől, itt körülbelül a Snapdragon 865 szintjét hozta.

A fogyasztás sem utolsó kérdés, hiszen hordozható eszközökről beszélünk. A Dimensity a jelenlegi felhozatal leghatékonyabb chipje, egyszálas és többszálas mérések alatt is kevesebbet fogyasztott, mint a Snapdragon 888, 870, 8 Gen 1 vagy épp a Dimensity 9000. A Dimensity 8100 teljesítménye ideális lehet a flagship alatti kategóriákban, mindezt kiváló fogyasztási értékekkel megspékelve. Nem lepődnénk meg, ha hamarosan több gyártó készülékében is ez a SoC ketyegne majd.

Forrás: Notebookcheck

https://leet.hu/nonap/

×