Több mint 10.000 alkalmazás lett „teljesítménykorlátozásnak” kitéve a Samsung által.

Az évek során többször láttunk már olyan esetet, amikor az okostelefon-gyártók korlátozták néhány kiválasztott alkalmazás teljesítményét, állítólag azért, hogy növeljék az akkumulátor élettartamát. Most úgy tűnik, hogy a Samsung is ugyanezt teszi.

A Twitter-felhasználó GaryeonHan és koreai netezők közzétettek egy listát 10.000 alkalmazásról (itt érhető el), amelyek a jelek szerint „teljesítménykorlátozásnak” vannak kitéve a Samsung Game Optimizing Service (GOS) részeként. A vállalat koreai közösségi fórumát is elárasztották a felhasználók oldalankénti panaszai ennek következtében.

 

Az állítólagos lista nem korlátozódik a játékokra, hiszen olyan kiemelkedő alkalmazásokat látunk itt, mint az Instagram, a Microsoft Office alkalmazásai, a Netflix, a Google Keep és a TikTok. Még a Samsung saját alkalmazásai és szolgáltatásai is szerepelnek itt, mint például a Secure Folder, a Samsung Cloud, a Samsung Pay, a Samsung Pass és a tárcsázó.

Nem meglepő, hogy az olyan benchmark alkalmazások, mint a 3DMark, Antutu, PCMark, GFXBench és GeekBench 5 nem szerepelnek itt. Ez azt sugallja, hogy a Samsung nem teszi ki a benchmark alkalmazásokat a throttlingnak. Egy koreai YouTuber odáig ment, hogy megváltoztatta a 3DMark package nevét a Genshin Impactre (amely valóban szerepel a listán), és lefuttatta a benchmarkot. Az átnevezett package drasztikusan alacsonyabb benchmark pontszámot és átlagos képkockasebességet ért el.

Egyrészt érthető, hogy az okostelefon-gyártók számos alkalmazás esetében igyekeznek egyensúlyt teremteni a teljesítmény és az akkumulátor üzemideje között. Másrészt viszont egyértelmű érv, hogy a felhasználók nem azt a teljesítményt kapják, amit kértek. Különösen gyanús, hogy itt nem szerepelnek benchmark-alkalmazások, ami azt jelenti, hogy ezek az eredmények nem reprezentálják a tényleges tapasztalatokat.

Update: A Samsung látszólag vizsgálja az alább jelzett GOS-problémát. A Naveren terjedő információk szerint a vállalat belső vizsgálatot folytat.

Most akkor a konzol az PC?

Mitől konzol egy konzol, ha “PC alkatrészek” vannak benne?

https://leet.hu/nonap/forrás: androidauthority

×