A hamis Pokémon kártya alig ért többet 6 ezer forintnál, de Japánban már ezért is letartóztatnak egy boltost.

Vannak országok, melyek kifejezetten a hamisításból élnek, míg máshol komoly szankciókkal sújtják azokat, akik arra vetemednek. Különösen igaz ez Japánra, és főleg a boltosokra. Japánban ugyanis nem igazán lehet hamis termékeket kapni, nem is nagyon van rá szükség. A japánok ugyanis a minőségre esküsznek, náluk nem igazán piaca a hamisított termékeknek. Ezért nem annyira meglepő ott, hogy a Mie városában található Alive Yokkaichi Tokiwa Store tulajdonosát a rendőrség őrizetbe vette, mert

2200 jenért (6400 forint) adott el egy hamis Pokémon kártyát.

Az üzlet 48 éves tulajdonosát, Yukinori Haradát letartóztatták, mert megsértette a japán szerzői jogi törvényt. Amint az az Obscure Japan YouTube videójában látható, az Alive Yokkaichi Tokiwa Store egy hatalmas üzlet, ahol retro és új játékokat, valamint kártyákat, konzolokat, CD-ket és egyéb cuccokat árulnak.

 

A Kotaku szerint a japán szerzői jogi törvény köztudottan szigorú, ami még jóindulatúbb helyzetekben is problémákat okoz: mint például a YouTube-on megjelenő animekritikák és cosplayek esetében is. 2021 novemberében a rendőrség kapott egy tippet, hogy az Alive Yokkaichi Tokiwa Store hamisítványokat árul.

Én is azt gondoltam, hogy hamis lehet, amikor eladtam” – mondta a tulajdonos Harada az eladott kártyáról. A hatóságok három retró Mega Man játékot is találtak, amelyek szintén megsértették a szerzői jogi törvényt.

Mivel a szerzői jogok és a védjegyek birtokosai erős jogokkal rendelkeznek Japánban, ez megmagyarázhatja az ilyen kis összegekért történő letartóztatásokat. 2019-ben például letartóztattak egy akkor 39 éves férfit, mert 27 dollárért adott el egy egyedi animefigurát. A bűntény? Levette a fejet Nico Yazawa (Love Live) karakterének figurájáról, és rátette a Darjeeling (Girls und Panzer Darjeeling) figurájának testére, amivel mindkét szerzői jogot megsértette. A hatóságok azonban körülbelül 1000 figurát találtak a gyanúsított házában.

A borítókép illusztráció.

Ezt láttad már?

Siess a padlásra! – Gyerekkori játékok, amik ma már egy vagyont is érhetnek

 

https://leet.hu/termek/pulsar-pcmk-hotswap-tkl-80-barebone-iso-billentyuzet-feher-pcmk821w/

×